Skip to content

MBA module - Mission and Vision

De modulaire executive MBA voor leiders die duurzaam impact willen realiseren.
 • Het startpunt voor de nieuwe generatie leiders
 • De enige datadriven modulaire executive MBA van Europa
 • Jouw leiderschapsuitdaging uitgewerkt vanuit de B Corp waarde: Community
Persoonlijk advies?
Alle opleidingen geheel evidence-informed NVAO-erkende opleider Beoordeeld met 8,3

In deze module leer je de missie en visie, strategie, identiteit en branding te bekijken vanuit de dagelijkse praktijk van een leider in een (inter)nationale context. Er wordt geëxperimenteerd en geoefend met een “sustainable trial” rondom deze centrale   onderwerpen. Je brengt een bezoek aan een Duurzaamheidlab in Amsterdam en leert verschillende duurzame verdienmodellen kennen. Vervolgens verwerk je deze kennis en ervaring in een eigen leiderschapsvisie voor jouw organisatie.  

In deze module leer je in 10 studie weken jouw strategie persoonlijker, ethischer en efficiënter maken. Je experimenteert met de verkregen inzichten en ideeën, betrekt al je stakeholders hierbij en evalueert de impact op de omgeving.  

Deze module onderscheidt zich op meerdere vlakken: 

 • Praktijkgericht en direct toepasbaar. 
 • Cases van verschillende disciplines om te leren van andere sectoren. 
 • Bezoek aan Duurzaamheidslab in Amsterdam.  
 • Onbeperkt toegang tot jouw eigen blended leeromgeving; zeer goed te combineren met een drukke baan.

Tijdens de module werk je onder begeleiding aan je eigen businesscase die direct toepasbaar is in jouw organisatie! 

Ga voor je MBA-titel met de volledige Executive MBA: Leadership in Sustainability of volg een of meer modules voor een snelle upgrade van jouw kennis.

Kijk jij al verder dan je eigen organisatie? Een succesvolle reis maakt je niet alleen. Om echt impact te realiseren zal je buiten je eigen sector moeten treden om de cross-over te kunnen maken. We leven in één wereld met collectieve uitdagingen die om gemeenschappelijke oplossingen vragen. 

Deelnemers aan deze modulaire executive MBA hebben gemeen dat zij allemaal professionals zijn die op zoek zijn naar een verdieping van hun professionele kennis én persoonlijke impact. De deelnemer is ambitieus en is bereid om kritisch naar zichzelf te kijken.  
 
De gemiddelde deelnemer heeft ruim 3 jaar relevante werkervaring. Om het academisch niveau in de groep te waarborgen, beschik je ook minimaal over een afgeronde Bachelor-opleiding op HBO-niveau.  

 
De modulaire executive MBA hecht er grote waarde aan dat de deelnemer leert handelen vanuit een breed perspectief, samenwerkend in een multidisciplinair netwerk. Hiertoe streven we naar groepen met deelnemers uit verschillende sectoren, en in verschillende fasen van hun professionele ontwikkeling.

Deze module omvat tien studieweken die bestaan uit perioden van zelfstudie en fysieke bijeenkomsten op locatie bij Academica in Amsterdam. Gedurende de zelfstudieperiode verdiep je je op de belangrijke thema’s van deze module waar je in de blended leeromgeving doormiddel van video’s, artikelen en opdrachten kennis verkrijgt wat je tijdens de bijeenkomsten verder zult uitdiepen. 

In deze module staat de duurzaamheidswaarde “Community” centraal. Deze waarde evalueert de betrokkenheid van een organisatie en de impact op de gemeenschap/ samenleving waarin het opereert, vanuit inhuurt en waaruit het afkomstig is. Het gaat hierbij om onderwerpen als diversiteit, rechtvaardigheid en inclusie, economische impact, maatschappelijke betrokkenheid, liefdadigheid en supply chain management. Het toetst de organisatie modellen op specifieke gemeenschapsgerichte uitdagingen zoals: eerlijke handel, coöperatieve modellen van producenten, lokale initiatieven en formele toezeggingen aan liefdadigheidsinstellingen .  

Thema’s die aan bod komen zijn: 

 • Diversiteit, gelijkheid en inclusie. 
 • Impact op de verschillende stakeholders. 
 • Maatschappelijke betrokkenheid. 
 • Ethische marketing.

Deze module van de executive MBA geeft je een sterke basis voor het volgen van de volledige Executive MBA: Leadership in Sustainability waar u zich verder kunt verdiepen op de andere vier duurzaamheidsthema’s: WORKERS, CUSTOMERS, GOVERNANCE en ENVIRONMENT.

Deze MBA module geeft je vrijstelling voor de gelijknamige module van de volledige MBA Leadership in Sustainability.

Wat wordt er van mij verwacht?
We verwachten van onze deelnemers een constructieve houding en eigenaarschap. De lat ligt hoog. Ons onderwijs is een prettige manier van leren, maar vraagt veel van deelnemers: doorzettingsvermogen, onderzoek, inzicht en reflectie. Alle kwaliteiten die van een gewone leider een excellente leider maken.

 

Word de module ook in het engels gegeven?

Ja, de module is ook in het Engels beschikbaar. Het programma wordt één keer per jaar in het Engels gestart, waardoor internationale studenten of degenen die de voorkeur geven aan Engels als instructietaal, kunnen deelnemen aan de module. Deze tweetalige aanpak biedt een bredere toegankelijkheid en diversiteit aan studenten die geïnteresseerd zijn in het volgen van de module.

 

Wat vind ik in de online leeromgeving MyAcademica?

In de online leeromgeving MyAcademica is de hele module overzichtelijk weergegeven. Je vindt er alle studiematerialen en -informatie, verdiepende kennis, mogelijkheden voor het inleveren van opdrachten en de agenda’s van de studiebijeenkomsten. Je kunt er contact opnemen met docenten en samenwerken met medestudenten. Je kunt dus naast de geplande bijeenkomsten studeren waar en wanneer het u uitkomt en u heeft altijd zicht op uw voortgang en ontwikkeling.

Nader te bepalen

Locatie
De bijeenkomsten vinden plaatsen op onze locatie in Amsterdam, nabij het Rijksmuseum. Het adres van Academica is Weteringschans 28, 1017 SG. Wij zijn zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar. 

 

Bereikbaarheid Academica
Openbaar vervoer
Plan je reis naar Academica via 9292 of NS.

 

Vanaf Amsterdam Centraal en Amsterdam Zuid zijn we het snelst bereikbaar met metro 52. Na het uitstappen bij metrostation Vijzelgracht is het nog enkele minuten lopen naar Academica.

 

 • Vanaf Amsterdam Centraal: metro 52 richting Zuid. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit.
 • Vanaf Amsterdam Zuid: metro 52 richting Noord. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit.

 

Auto
Plan je reis naar Academica via Google Maps. In de omgeving zijn er bewaakte parkeergarages. Voordelig parkeren is mogelijk op P+R locaties, waarna de reis kan worden voortgezet met het openbaar vervoer. Wij adviseren de P&R RAI of P&R Noord. Metro 52 brengt je vanaf beide P&Rs naar de halte Vijzelgracht. Academica ligt op enkele minuten lopen van metrostation Vijzelgracht.

Kijk voor meer informatie over kosten en mogelijkheden op de website van de RAI.

 • Minimaal afgeronde hbo opleiding
 • Ten minste 3 jaar werkervaring in een leidinggevende functie
 • Geschikte leerwerkplek

Als je aan de opleidingseisen voldoet, word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Aan de hand hiervan wordt je toegelaten. 

In dit gesprek wordt je aanmelding, ambities en visie op leiderschap en duurzaamheid besproken.

De genoemde prijzen zijn exclusief materialen die tijdens de verschillende bijeenkomsten zullen worden gebruikt (literatuur e.d.) en exclusief arrangementskosten (o.a. lunch/koffie/thee).

Meld je eenvoudig en veilig aan in enkele minuten. Om je inschrijving succesvol te laten verlopen hebben we een aantal gegevens nodig. Na het klikken op onderstaande inschrijfknop kun je in 3 stappen je inschrijving voltooien.

Stap 1: Vul je contactgegevens in. Zo weten we wie je bent en hoe we je kunnen bereiken.
Stap 2: Vul de gegevens in die we nodig hebben voor het opstellen van een studieovereenkomst en het maken van jouw diploma of certificaat.
Stap 3: Controleer de gegevens en bevestig je inschrijving.

Na afronding van je inschrijving ontvang je binnen enkele minuten je studieovereenkomst op het door jou opgegeven e-mailadres. Bewaar deze goed.

We nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met je op om je te verwelkomen bij Academica en uit te leggen wat je kan verwachten. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Vrijblijvend adviesgesprek?

Eerder bekeken opleidingen

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam