Skip to content

Post-HBO High Performing Teachers

Voor docenten die zich willen verdiepen in de wetenschap van het lesgeven
 • Geheel wetenschappelijk onderbouwd programma
 • Directe koppeling naar jouw praktijk
 • Erkend Post-HBO diploma
Alle opleidingen geheel evidence-informed NVAO-erkende opleider Beoordeeld met 8,3

Download de brochure voor meer informatie over het programma, onderwerpen, docenten, deelnemersprofiel, toelatingseisen en praktische informatie.

 

De primaire doelstelling van het de Post-HBO opleiding High Performing Teachers is om de didactische kennis en vaardigheden van onderwijsprofessionals te verdiepen, te verbreden en te versterken. Het programma is opgebouwd uit thema’s van High Performing Schools, het Core Content Framework en het Programma Excellent Teaching. Hiermee willen wij op een efficiënte en duurzame manier bijdragen aan het vergroten van de effectiviteit van de onderwijsprofessional en zo de onderwijskwaliteit te verbeteren.

 

Koppeling met de praktijk
De deelnemers krijgen ter voorbereiding van elke bijeenkomst een inhoudelijk relevant verdiepend artikel aangeboden dat in de bijeenkomsten zelf wordt besproken. Hierbij staan de implicaties van de theorie voor de praktijk centraal. Er kunnen ook stellingen, praktijkcasussen of discussiepunten door de leraren zelf worden ingebracht. Tevens is er de mogelijkheid om extra verdieping te bieden op zelfgekozen onderwerpen die voor de leraren actueel zijn.

 

Deelnemers krijgen tussen de bijeenkomsten opdrachten mee om de opgedane kennis en inzichten in de praktijk te brengen, zodat er terugkoppeling plaats kan vinden binnen de opleiding met betrekking tot de leerervaringen. Anderzijds worden deelnemers zoveel mogelijk geëquipeerd en ondersteund om naast hun persoonlijke ontwikkeling ook hun eigen schoolteam (en daarmee het curriculum) in ontwikkeling te brengen. Dit vereist meer organisatie- en veranderkundige kennis en is essentieel om de meer lange termijndoelen in het organisatiebeleid te kunnen realiseren.


Deze opleiding is geschikt voor scholen en leraren die hun didactische kennis en vaardigheden naar een hoger niveau willen tillen.

De Post-HBO opleiding High Performing Teachers bestaat uit 10 bijeenkomsten verdeeld over twee (school)jaren en wordt begeleid onder het toeziend oog van Prof. Dr. Daniel Muijs. De bijeenkomsten vinden gemiddeld één keer per maand plaats. Gedurende deze bijeenkomsten krijgt de groep onderwijsprofessionals de nodige kennis, begeleiding en strategieën om nog beter te functioneren. Daarnaast maken deelnemers steeds de vertaalslag naar hun eigen praktijk door middel van het maken van praktijkopdrachten en het voorbereiden van lessen of andere taken.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Hoe leren leerlingen
 • Hoge verwachtingen
 • Het ontwerpen en geven goed gestructureerde lessen
 • Responsief lesgeven
 • Goede kennis van het curriculum en vakinhouden - Rekenonderwijs
 • Goede kennis van het curriculum en vakinhouden - Taal- en leesonderwijs
 • Effectief gebruik maken van toetsing
 • Effectief managen van gedrag
 • Het dragen van brede professionele verantwoordelijkheid

Wat is de tijdsbesteding?
Het programma bestaat uit 10 bijeenkomsten verdeeld over 2 jaar. Dit maakt het programma goed te combineren met werk en privé.

Wat wordt er van mij verwacht?
We verwachten van onze deelnemers een constructieve houding en eigenaarschap. De lat ligt hoog. Ons onderwijs is een prettige manier van leren, maar vraagt veel van deelnemers: doorzettingsvermogen, onderzoek, inzicht en reflectie. Alle kwaliteiten die van een goede leraar een uitzonderlijke leraar maken.

 

Hoe gaat Academica om met COVID?
Academica University of Applied Sciences volgt de richtlijnen die door het RIVM voor Hogescholen zijn gesteld. De meest recente informatie tref je op de website van RIVM.

Alle lessen blijven op locatie plaatsvinden. Dit omdat wij de kwaliteit van het onderwijs zo goed mogelijk willen waarborgen. Wij vragen je om - als je thuis moet/wilt blijven in verband met klachten - in overleg met een medestudent te regelen dat je de les online kunt volgen. Via onze online leeromgeving MyAcademica kun je je medestudenten vinden.

Academica stelt zelftests beschikbaar. Deze zijn gratis verkrijgbaar bij het Student Service Center.

Nader te bepalen

Locatie
De bijeenkomsten vinden plaatsen op onze locatie in Amsterdam, nabij het Rijksmuseum. Het adres van Academica is Weteringschans 28, 1017 SG. Wij zijn zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar. 

 

InCompany
Data & locatie voor InCompany studiedagen worden over in overleg ingepland. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Bereikbaarheid Academica
Openbaar vervoer
Plan je reis naar Academica via 9292 of NS.

 

Vanaf Amsterdam Centraal en Amsterdam Zuid zijn we het snelst bereikbaar met metro 52. Na het uitstappen bij metrostation Vijzelgracht is het nog enkele minuten lopen naar Academica.

 

 • Vanaf Amsterdam Centraal: metro 52 richting Zuid. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit.
 • Vanaf Amsterdam Zuid: metro 52 richting Noord. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit.

 

Auto
Plan je reis naar Academica via Google Maps. In de omgeving zijn er bewaakte parkeergarages. Voordelig parkeren is mogelijk op P+R locaties, waarna de reis kan worden voortgezet met het openbaar vervoer. Wij adviseren de P&R RAI of P&R Noord. Metro 52 brengt je vanaf beide P&Rs naar de halte Vijzelgracht. Academica ligt op enkele minuten lopen van metrostation Vijzelgracht.

Kijk voor meer informatie over kosten en mogelijkheden op de website van de RAI.

Om aan de Post-HBO opleiding High Performing Teachers deel te nemen dien je te beschikken over een erkend HBO diploma.

De investering voor de Post-HBO opleiding High Performing Teachers bedraagt €5.225 per persoon. Dit bedrag is vrijgesteld van BTW. De genoemde investering is exclusief arrangementskosten (o.a. koffie/thee/lunch) en literatuur.

 

Meld je eenvoudig en veilig aan in enkele minuten. Om je inschrijving succesvol te laten verlopen hebben we een aantal gegevens nodig. Na het klikken op onderstaande inschrijfknop kun je in 3 stappen je inschrijving voltooien.

Stap 1: Vul je contactgegevens in. Zo weten we wie je bent en hoe we je kunnen bereiken.
Stap 2: Vul de gegevens in die we nodig hebben voor het opstellen van een studieovereenkomst en het maken van jouw diploma of certificaat.
Stap 3: Controleer de gegevens en bevestig je inschrijving.

Na afronding van je inschrijving ontvang je binnen enkele minuten je studieovereenkomst op het door jou opgegeven e-mailadres. Bewaar deze goed.

We nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met je op om je te verwelkomen bij Academica en uit te leggen wat je kan verwachten. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Dit programma is ook als incompanytraject beschikbaar. Zo is het mogelijk meerdere mensen van de school of stichting tegelijk en op eigen locatie op te leiden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte.

Vrijblijvend adviesgesprek?

Eerder bekeken opleidingen

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam