Skip to content

Module - Professionele leergemeenschap I

Herregistratieprogramma voor schoolleiders
  • Werken als professionele leergemeenschap
  • Evidence-informed het onderwijs verbeteren
  • Professionals werken samen in een professionele cultuur
Persoonlijk advies?
Alle opleidingen geheel evidence-informed NVAO-erkende opleider Beoordeeld met 8,3

Streef naar voortdurende groei en ontwikkeling met een Professionele Leergemeenschap.

Deze module is gericht op het opzetten van een professionele leergemeenschap die zich continu ontwikkelt en werkt op basis van evidence-informed inzichten. We onderzoeken de teamcultuur, analyseren de huidige situatie in je school en leren je hoe je een professionele leergemeenschap binnen jouw school praktisch en haalbaar kunt maken ofwel kunt verbeteren.

"Samenwerken in een professionele leergemeenschap is een doorlopend proces waarbij leerkrachten gezamenlijk werken aan terugkerende cycli van collectief onderzoek en actieonderzoek om betere resultaten te behalen voor de leerlingen die zij bedienen." (Dufour et al., 2016)

Ter afronding van deze module stel je een gedegen plan op om een professionele leergemeenschap te realiseren of te verbeteren. Bij een succesvolle afronding ontvang je een herregistratiecertificaat als bevestiging van je bekwaamheid. Ook kom je in aanmerking voor vrijstelling voor deze module indien je deelneemt aan de schoolleidersopleiding vakbekwaam.

Ben je klaar om de kracht van een professionele leergemeenschap te ontgrendelen en een blijvende impact te maken op de ontwikkeling van jouw school?

Schrijf je vandaag nog in voor Module 3: Een Professionele Leergemeenschap.

De herregistratietrajecten zijn speciaal ontwikkeld voor:

• schoolleiders/ (adjunct)-directeuren met RDO niveau 1 uit het primair onderwijs die evidence-informed de kwaliteit van hun onderwijs willen verbeteren.

evenals;

• teamleiders, clusterleiders, kwaliteitsmanagers uit het voortgezet onderwijs die evidence-informed de kwaliteit van hun onderwijs willen verbeteren.

• Drie lesdagen
• 10 - 15 uur zelfstudie per week

Tijdens de module verkennen we professioneel gedrag en analyseren we de schoolcultuur aan de hand van cultuurrollen. Je krijgt kennis over lerende organisaties en welke impact deze organisaties hebben op de kwaliteit van het onderwijs. Je leert hoe je een professionele leergemeenschap met leerteams kunt opzetten en je schrijft hiervoor een plan van aanpak voor je eigen organisatie.

Na een voldoende afronding van de module ontvang je het herregistratiecertificaat 'Professionele leergemeenschap I'. Dit certificaat is goed voor 95 punten.  

We registreren het behaalde certificaat automatisch voor je in het schoolleidersregister! 

Het certificaat van deze module geeft ook recht op vrijstelling voor module 3 van de Schoolleidersopleiding vakbekwaam.  

Wat is de tijdsbesteding? 

De module duurt drie maanden, bestaande uit drie fysieke lesdagen, zelfstudie in de online leeromgeving, het bestuderen van literatuur en het schrijven van de eindopdracht. 

Je kunt rekening houden met een tijdsinvestering van ongeveer 10 tot 15 uur zelfstudie per week.  

Wat wordt er van mij verwacht? 

We verwachten van onze deelnemers een constructieve houding en eigenaarschap. De lat ligt hoog. Ons onderwijs is een prettige manier van leren, maar vraagt veel van deelnemers: doorzettingsvermogen, onderzoek, inzicht en reflectie. Alle kwaliteiten die van een gewone leider een excellente leider maken. 

Is de module geaccrediteerd voor het Schoolleidersregister? 

Ja, na afronding van deze module beschik je over een herregistratiecertifcaat voor het Schoolleidersregister. 

Nader te bepalen

Schrijf je in voor Module - Professionele leergemeenschap I, start vanaf 2025-01-07, Amsterdam

Schrijf je in voor Module - Professionele leergemeenschap I, start vanaf 2025-01-09, Amsterdam

Schrijf je in voor Module - Professionele leergemeenschap I, start vanaf 2025-05-12, Amsterdam

 

Bijeenkomsten
De lesdagen zijn van 09:00 tot 16:00 uur.


Locatie
De bijeenkomsten vinden plaatsen op onze locatie in Amsterdam, nabij het Rijksmuseum. Het adres van Academica is Weteringschans 28, 1017 SG. Wij zijn zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar.

 

InCompany
Wil je deze module met collega's van je eigen organisatie en op een eigen locatie volgen? Dat kan! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Bereikbaarheid Academica
Openbaar vervoer
Plan je reis naar Academica via 9292 of NS.

 

Vanaf Amsterdam Centraal en Amsterdam Zuid zijn we het snelst bereikbaar met metro 52. Na het uitstappen bij metrostation Vijzelgracht is het nog enkele minuten lopen naar Academica.

 

  • Vanaf Amsterdam Centraal: metro 52 richting Zuid. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit.
  • Vanaf Amsterdam Zuid: metro 52 richting Noord. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit.

 

Auto
Plan je reis naar Academica via Google Maps. In de omgeving zijn er bewaakte parkeergarages. Voordelig parkeren is mogelijk op P+R locaties, waarna de reis kan worden voortgezet met het openbaar vervoer. Wij adviseren de P&R RAI of P&R Noord. Metro 52 brengt je vanaf beide P&Rs naar de halte Vijzelgracht. Academica ligt op enkele minuten lopen van metrostation Vijzelgracht.

Kijk voor meer informatie over kosten en mogelijkheden op de website van de RAI.

Om deel te nemen aan deze module; zorg dat je het volgende geregeld of in bezit hebt: 

  • Een afgeronde hbo-opleiding
  • Een geschikte leerwerkplek in het primair of voortgezet onderwijs.
  • Wil je als zij-instromer een module volgen ter oriëntatie op het schoolleiderschap? Dat kan! Je kunt bij inschrijving vermelden dat je dit wilt.

Mocht je hierover vragen hebben, neem contact met ons op!

 


 

 

De prijs van het herregistratietraject is € 2650 (vrij van btw). Dit is exclusief arrangementskosten (o.a. lunch/koffie/thee) en de verplichte literatuur die je zelf aangeschaft.

Meld je eenvoudig en veilig aan in enkele minuten. Om je inschrijving succesvol te laten verlopen hebben we een aantal gegevens nodig. Na het klikken op onderstaande inschrijfknop kun je in 3 stappen je inschrijving voltooien.

Stap 1: Vul je contactgegevens in. Zo weten we wie je bent en hoe we je kunnen bereiken.
Stap 2: Vul de gegevens in die we nodig hebben voor het opstellen van een studieovereenkomst en het maken van jouw diploma of certificaat.
Stap 3: Controleer de gegevens en bevestig je inschrijving.

Na afronding van je inschrijving ontvang je binnen enkele minuten je studieovereenkomst op het door jou opgegeven e-mailadres. Bewaar deze goed.

We nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met je op om je te verwelkomen bij Academica en uit te leggen wat je kan verwachten. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Dit programma is ook als incompanytraject beschikbaar. Zo is het mogelijk meerdere mensen van de school of stichting tegelijk en op eigen locatie op te leiden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte.

Schrijf je in

Eerder bekeken opleidingen

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam