Skip to content

Sustainable Leadership

Voor professionals die het verschil willen maken
  • Ontwikkel je leiderschapsvaardigheden gericht
  • Hoogst gewaardeerde herregistratieprogramma
  • 80 herregistratiepunten
Inschrijven
Alle opleidingen geheel evidence-informed NVAO-erkende opleider Beoordeeld met 8,3

Goede leiders vernieuwen en veranderen; ze pakken de status quo aan. Leiders inspireren collega's tot een heldere en gemeenschappelijke visie, stellen anderen in staat te handelen, geven het goede voorbeeld en nemen de organisatie op sleeptouw met het perspectief naar een duurzame toekomst.

 

Tijdens de leergang “Sustainable Leadership” staan de volgende onderwerpen centraal: persoonlijke ontwikkeling, aandacht voor de ander, teamwork, de organisatie (situatie / context) en de maatschappij. Je verkrijgt inzicht in je eigen leiderschapsprofiel en leert de regie te gaan voeren met behulp van duurzame impact. Je staat voorafgaand aan de bijeenkomst stil bij drie persoonlijke ontwikkelingsthema’s: wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik. Vervolgens zoek je verdieping gedurende de bijeenkomsten in belangrijke thema’s zoals: het ontvangen en geven van feedback en het creëren en bouwen van vertrouwen in het team.

Deze opleiding onderscheidt zich op meerdere vlakken:

✓  Praktijkgericht en direct toepasbaar.
✓  Inzicht in het effect van jouw leiderschap.
✓  Casuïstiek vanuit duurzaamheidsvraagstukken.
✓  Blended leeromgeving; hierdoor zeer goed te combineren met een drukke baan.

Doormiddel van video’s, artikelen en opdrachten die je in onze blended leeromgeving tijdens de zelfstudieperiodes uitvoert, verkrijg je de kennis die je tijdens de bijeenkomsten verder zult uitdiepen. Deze leergang is bij uitstek geschikt voor professionals met ambitie. Je ontwikkelt jezelf tijdens drie fysieke bijeenkomsten tot een effectief leider, met een totale studietijd van vijf dagen.

Verder sta je stil bij de vijf duurzaamheidsthema’s: WORKERS, CUSTOMERS, COMMUNITY, GOVERNANCE en ENVIRONMENT. Tijdens dit traject verdiept je je in de duurzaamheidswaarde WORKERS, wat je een sterke basis geeft voor het volgen van de MBA – Leadership in Sustainability .

Professionals die het verschil willen maken binnen het team, de organisatie en de wereld. Het ontwikkelen van effectief leiderschap betekent dat je jezelf beter leert kennen:(sterke en minder sterke competenties, persoonlijkheidskenmerken, passie, normen en waarden e.d.), en deze zelfkennis benut en effectief vertaalt naar jouw organisatie.

Programma

 

Het speelveld: mijn impact

Effectief Leiderschap begint met het begrijpen van je eigen positie. De eerste bijeenkomst heeft als doel je inzicht te geven in je positie door middel van een assessment. Je gaat gericht op zoek naar je kracht om deze nog effectiever in te kunnen zetten. Je stelt een Persoonlijk Ontwikkelplan op en bepaalt een eigen leerdoel doormiddel van het volgende model: waar ligt mijn kracht, wat is mijn passie en wat heeft de organisatie nodig.

Hiermee verkrijgt je inzicht in wie je bent, waar je qua leiderschapsstijl en aanpak staat en hoe je jouw team en de organisatie kan stimuleren om de doelen en ambitie te behalen. Je leert verder kijken dan je directe omgeving door jouw leiderschap in te zetten voor jouw organisatie met daarbij het perspectief naar een duurzame toekomst.


Mijn leiderschapsfocus & feedback

Op dag twee ga je verder in op je ontwikkeldoel en leer je hoe je de leiderschapsvaardigheden zo effectief mogelijk kan toepassen en kan versterken: wat kan ik en wat doe ik als leider? Tijdens de bijeenkomst ga je verder in op effectieve feedback geven en ontvangen, het belang van effectieve feedback en hoe feedback het verschil kan maken voor de verdere ontwikkeling van medewerkers en de organisatiecultuur. Tijdens de bijeenkomst oefen je hoe je dit kunt toepassen in de praktijk.

Mijn rol als leider opnieuw definiëren

Op dag drie verdiep je je in de dynamiek van het team. Welke leiderschapsvaardigheden zijn van belang voor de verdere ontwikkeling van de organisatie en het team? Welke competenties verdienen prioriteit en hoe worden deze opgepakt? Wat voor effect heeft dit op de organisatie en de maatschappij?

De uitdaging is om zowel focus op mensen te hebben als de gewenste resultaten te behalen. Wat toont onderzoek aan over de wijze waarop jij hier de brug kan slaan én wat betekent dit voor jouw leiderschapsfocus? Een essentiële bouwsteen hierbij als brugfunctie is het creëren en bouwen van het vertrouwen. Je formuleert jouw persoonlijke uitdaging in het kader van het behalen van duurzame resultaten. In deze bijeenkomst kunnen we onze rol duiden als leider die de mensen om zich heen optimaal weet te positioneren en te laten groeien in diens rol. Hoe kan jij dit vanuit jouw leiderschapsprofiel het beste doen?

 

Slotdag voor herregistratie (Optioneel)

Indien je dit programma gebruikt voor een formele accreditatie is een vierde slotdag verplicht. Voor de afsluiting van het programma Effectief Leiderschap dien je een paper te schrijven en daarover een presentatie te geven. In je paper wordt een analyse van de huidige situatie en een uitgewerkte leiderschapsstrategie voor jouw eigen organisatie beschreven. Het paper wordt tijdens de afsluitende bijeenkomst gepresenteerd. Naast het paper, wordt in de presentatie ook aandacht besteed aan jouw persoonlijke rol en ontwikkeling als leidinggevende.

Komt deze opleiding in aanmerking voor subsidie?
Kijk onder "Studiekosten" om te zien welke mogelijkheden er zijn.

Is deze opleiding ook als InCompany traject beschikbaar?
Ja, Academica doet al haar opleidingen ook InCompany. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte.

Nader te bepalen

Locatie
De bijeenkomsten vinden plaatsen op onze locatie in Amsterdam, nabij het Rijksmuseum. Het adres van Academica is Weteringschans 28, 1017 SG. Wij zijn zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar. 

 

InCompany
Data & locatie voor InCompany studiedagen worden over in overleg ingepland. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Bereikbaarheid Academica
Openbaar vervoer
Plan je reis naar Academica via 9292 of NS.

 

Vanaf Amsterdam Centraal en Amsterdam Zuid zijn we het snelst bereikbaar met metro 52. Na het uitstappen bij metrostation Vijzelgracht is het nog enkele minuten lopen naar Academica.

 

  • Vanaf Amsterdam Centraal: metro 52 richting Zuid. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit.
  • Vanaf Amsterdam Zuid: metro 52 richting Noord. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit.

 

Auto
Plan je reis naar Academica via Google Maps. In de omgeving zijn er bewaakte parkeergarages. Voordelig parkeren is mogelijk op P+R locaties, waarna de reis kan worden voortgezet met het openbaar vervoer. Wij adviseren de P&R RAI of P&R Noord. Metro 52 brengt je vanaf beide P&Rs naar de halte Vijzelgracht. Academica ligt op enkele minuten lopen van metrostation Vijzelgracht.

Kijk voor meer informatie over kosten en mogelijkheden op de website van de RAI.

De genoemde prijzen zijn exclusief € 270 registratiekosten in het Schoolleidersregister PO en arrangementskosten (o.a. lunch/koffie/thee).

Meld je eenvoudig en veilig aan in enkele minuten. Om je inschrijving succesvol te laten verlopen hebben we een aantal gegevens nodig. Na het klikken op onderstaande inschrijfknop kun je in 3 stappen je inschrijving voltooien.

Stap 1: Vul je contactgegevens in. Zo weten we wie je bent en hoe we je kunnen bereiken.
Stap 2: Vul de gegevens in die we nodig hebben voor het opstellen van een studieovereenkomst en het maken van jouw diploma of certificaat.
Stap 3: Controleer de gegevens en bevestig je inschrijving.

Na afronding van je inschrijving ontvang je binnen enkele minuten je studieovereenkomst op het door jou opgegeven e-mailadres. Bewaar deze goed.

We nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met je op om je te verwelkomen bij Academica en uit te leggen wat je kan verwachten. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Dit programma is ook als incompanytraject beschikbaar. Zo is het mogelijk meerdere mensen van de school of stichting tegelijk en op eigen locatie op te leiden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte.

Vrijblijvend adviesgesprek?

Eerder bekeken opleidingen

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam