Skip to content

Van Intern Begeleider naar Kwaliteitscoördinator: de verdieping

Van goed naar beter
  • Neem de volgende stap in je ontwikkeling naar kwaliteitscoördinator
  • Werk samen met andere IB'ers aan uitdagende en actuele casuïstiek
  • Vertaalslag naar de praktijk vanuit onderwijskundig leiderschap
Inschrijven
Alle opleidingen geheel evidence-informed NVAO erkende opleider Beoordeeld met een 8,6 door onze deelnemers

Download de brochure voor meer informatie over het programma, onderwerpen, docenten, deelnemersprofiel, toelatingseisen en praktische informatie.

 

Als vervolgstap op de leergang Van Intern Begeleider naar Kwaliteitscoördinator heeft Academica een verdiepingsleergang van vijf dagen ontworpen waarin we het empoweren van de KC’er in hun persoonlijk en veranderkundig leiderschap centraal stellen. Het is alleen mogelijk om deze verdieping te volgen als je de het programma Van Intern Begeleider naar Kwaliteitscoördinator hebt afgerond.  

Dit programma helpt jou als kwaliteitscoördinator om jouw prestaties te verbeteren en persoonlijke ontwikkeling naar een hoger plan te brengen. Het programma geeft de professional inzicht in zijn of haar rol en bijdrage aan de organisatie.  

Daarnaast richt het zich specifiek op de veranderkundige processen in de organisatie en jouw rol in die verandering. Binnen de thema’s wordt expliciet aandacht besteed aan het verder ontwikkelen van het vakmanschap bij docenten en de grote zorgindicaties binnen het onderwijs worden tegen het licht gehouden vanuit recent wetenschappelijk onderzoek.

Thema’s die o.a. aan bod komen:
•    Effectief leiderschap, op basis van het bekroonde Zenger Folkman leiderschapsprogramma: de Professional als Leider (een verdiepingsprogramma met een 270 assessment).
•    Onderwijskundig leiderschap en actuele inzichten over verandermanagement.
•    Updates en trends rondom de kwaliteitscoördinator rollen.
•    Werken in KC-leerteams aan veranderuitdagingen.

 

Tussen de bijeenkomsten door komen de deelnemers samen in (digitale) leerteam bijeenkomsten. Tijdens intervisie behandel je problemen en situaties die zich in de school voordoen. Hierdoor onderzoek je geen algemeen abstracte vragen, maar persoonsgebonden casuïstiek. Denk daarbij aan vakinhoudelijke kwesties, maar ook problemen die met het persoonlijk functioneren te maken hebben.

Daarnaast werk je samen aan opdrachten ter voorbereiding van de eerstvolgende bijeenkomst. Kortom, samen leren, werken en beslissingen nemen met gelijkgestemden. 

 

Voor Intern Begeleiders/Kwaliteitscoördinatoren die de leergang Van Intern Begeleider naar Kwaliteitscoördinator eerder hebben gevolgd en hun professionele ontwikkeling en prestaties verder willen ontwikkelen.

Bijeenkomst 1 en 2 - Leiderschapsprogramma

Tijdens de eerste twee dagen van de leergang wordt kwaliteitscoördinator geholpen om prestaties te verbeteren en persoonlijke ontwikkeling naar een hoger plan te brengen met als doel zijn of haar rol beter van de grond te krijgen. Het helpt de professional inzicht te krijgen in zijn/haar rol en bijdrage aan de organisatie.

Bijeenkomst 3 - Onderwijskundig verandermanagement

Hier ga jij aan de gang met de uitdagingen van verandermanagement. Het uitgangspunt hierbij is antwoord te geven op hoe veranderingen worden aangepakt. 

 

Bijeenkomst 4 - De drie rollen van kwaliteitscoördinator

Tijdens deze dag staan de drie rol van de kwaliteitscoördinator centraal. We staan stil bij recente ontwikkelingen uit de neurowetenschappen, we leren over het omgaan met en het beoordelen van onderzoek en leren over de grenzen van verantwoordelijkheden binnen de zorgstructuur van het speelveld.

Bijeenkomst 5 - Kwaliteitscongres

Tijdens dit congres presenteren de deelnemers op basis van de ingebrachte casuïstiek hun ontwikkelingen, uitkomsten en inzichten aan mededeelnemers, collega’s en directeuren.

Komt deze opleiding in aanmerking voor subsidie?
Kijk onder "Studiekosten" om te zien welke mogelijkheden er zijn.

Is deze opleiding ook als InCompany traject beschikbaar?
Ja, Academica doet al haar opleidingen ook InCompany. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte.

Wat krijgen deelnemers na afronding van deze leergang? 
Wanneer het paper en presentatie als voldoende zijn beoordeeld, krijgen deelnemers een “Certificaat of Achievement”. Met dit certificaat krijgt de Kwaliteitscoördinator vrijstelling voor een gedeelte van het Programma Kwaliteitscoördinator (in ontwikkeling). Deelnemers die niet voor de formele afsluiting gaan, dienen wel bovengenoemde presentatie te verzorgen.

Startmomenten

Nader te bepalen

Data voor de bijeenkomsten van de aankomende leergang
Bijeenkomst 1: 16 januari 2023
Bijeenkomst 2: 6 februari 2023
Bijeenkomst 3: 13 maart 2023
Bijeenkomst 4: 3 april 2023
Bijeenkomst 5: 24 april 2023

Locatie

De bijeenkomsten vinden plaatsen op onze locatie in Amsterdam, nabij het Rijksmuseum. Het adres van Academica is Weteringschans 28, 1017 SG. Wij zijn zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar. 

 

InCompany
Data & locatie voor InCompany studiedagen worden over in overleg ingepland. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Bereikbaarheid Academica
Openbaar vervoer
Plan je reis naar Academica via 9292 of NS.

 

Vanaf Amsterdam Centraal en Amsterdam Zuid zijn we het snelst bereikbaar met metro 52. Na het uitstappen bij metrostation Vijzelgracht is het nog enkele minuten lopen naar Academica.

 

  • Vanaf Amsterdam Centraal: metro 52 richting Zuid. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit.
  • Vanaf Amsterdam Zuid: metro 52 richting Noord. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit.

 

Auto
Plan je reis naar Academica via Google Maps. In de omgeving zijn er bewaakte parkeergarages. Voordelig parkeren is mogelijk op P+R locaties, waarna de reis kan worden voortgezet met het openbaar vervoer. Wij adviseren de P&R RAI of P&R Noord. Metro 52 brengt je vanaf beide P&Rs naar de halte Vijzelgracht. Academica ligt op enkele minuten lopen van metrostation Vijzelgracht.

Kijk voor meer informatie over kosten en mogelijkheden op de website van de RAI.

Je kunt deelnemen aan deze leergang als je de leergang Van Intern Begeleider naar Kwaliteitscoördinator hebt afgerond.

Voor het programma Van Intern Begeleider naar Kwaliteitscoördinator betaal je per deelnemer € 3.295 (vrijgesteld van btw). De genoemde prijzen zijn inclusief materialen die tijdens de verschillende bijeenkomsten zullen worden gebruikt (handleidingen, artikelen e.d.) en exclusief arrangementskosten (o.a. lunch/koffie/thee).

Meld je eenvoudig en veilig aan in enkele minuten. Om je inschrijving succesvol te laten verlopen hebben we een aantal gegevens nodig. Na het klikken op onderstaande inschrijfknop kun je in 3 stappen je inschrijving voltooien.

Stap 1: Vul je contactgegevens in. Zo weten we wie je bent en hoe we je kunnen bereiken.
Stap 2: Vul de gegevens in die we nodig hebben voor het opstellen van een studieovereenkomst en het maken van jouw diploma of certificaat.
Stap 3: Controleer de gegevens en bevestig je inschrijving.

Na afronding van je inschrijving ontvang je binnen enkele minuten je studieovereenkomst op het door jou opgegeven e-mailadres. Bewaar deze goed.

We nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met je op om je te verwelkomen bij Academica en uit te leggen wat je kan verwachten. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Dit programma is ook als incompanytraject beschikbaar. Zo is het mogelijk meerdere mensen van de school of stichting tegelijk en op eigen locatie op te leiden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte.

Vrijblijvend adviesgesprek?

Gerelateerde opleidingen

Post-HBO Intern Begeleider

De rol van van de IB’er is aan het veranderen. Blijf niet aan de zijlijn staan.

Erkend Post HBO diploma

Effectief gedrag in de school

Leer een schoolbrede kwaliteitsaanpak en gedragscultuur ontwikkelen.

Certificaat

Van Intern Begeleider naar Kwaliteitscoördinator

Ontwikkel jezelf in de rol van trendanalist, zorgregisseur en leercoördinator

Certificaat

Eerder bekeken opleidingen

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam