Skip to content

Wat hebben studenten en leraren nodig om succesvol te zijn?  Tom Bennet

 

Geen enkel kind wordt 'klaar om te leren' geboren. Hun gewoonten en waarden worden gevormd door de omstandigheden van hun opvoeding, hun leeftijdsgenoten, hun familiecontext enzovoort - met andere woorden, de culturen waarin ze opgroeien.

De gewoonten die leiden tot succes bij kinderen worden verworven, niet aangeboren. De cultuur waarin het kind leeft, is essentieel voor hun succes of falen in een complexe omgeving zoals een klaslokaal of een school. Als in deze gewoonten in hun vroege jaren niet voorzien wordt, zullen veel kinderen ze niet verwerven.

Maar er is een alternatief: de school. Scholen kunnen een krachtig klimaat bieden dat kan dienen als een aanvulling op of ondersteuning van het culturele apparaat van het kind. Kinderen kunnen worden onderwezen in de waarden, overtuigingen en het gedrag van succesvolle leerlingen en leden van succesvolle gemeenschappen.

Sommige scholen bieden hoogwaardige omgevingen om dit te doen, en sommige niet. In deze presentatie worden de factoren die dit beïnvloeden besproken.


Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam