Skip to content

Zenger Folkman

Dé autoriteit op het gebied van leiderschapsontwikkeling

Academica is een strategic partner van Zenger Folkman. Na in 2018 (EMEA), 2019 (EMEA) en in 2020 (Global) de Top Partner award te hebben ontvangen, mag Academica zich voor 2021 wederom Top Partner (EMEA) noemen! Academica heeft in 2021 de hoogste en meest consistente resultaten in deze regio laten zien.

ZengerFolkman_top_partner_2021

Leiderschapsontwikkeling

Zenger Folkman is voorloper op het gebied van leiderschapsontwikkelprogramma’s en biedt hoogwaardige leiderschapsontwikkeling- en corporate programma’s aan binnen alle sectoren, industrieën en markten in de wereld. (o.a. voor General Mills, AT&T en GAP). De methode is door de Harvard Business review uitgeroepen tot de beste leiderschapsmethode, teneinde leiders te ontwikkelen die er echt toe doen.

 

Zenger Folkman, opgericht in 2003 door Dr. Jack Zenger en Dr. Joseph Folkman is ontstaan naar aanleiding van het baanbrekende wetenschappelijke onderzoek uit het best-selling boek 'The Extraordinary Leader: Turning Good Managers into Great Leaders' (McGraw-Hill, 2001).

 

Jack Zenger en Joe Folkman hebben samen meer dan 75 jaar ervaring binnen de opleidings- en ontwikkelingsindustrie. Het internationale onderzoek van Zenger Folkman toont aan dat leiderschap ertoe doet en van grote invloed is op de prestaties van organisaties, haar medewerkers en klantentevredenheid.

Unieke elementen

Hun boek ‘The Extraordinary Leader’ beschrijft hoe door gerichte aandacht leiders hun effectiviteit kunnen verdubbelen wanneer ze systematisch werken aan de in hun persoon aanwezige talenten. Het focussen op de juiste ‘sterke eigenschappen’ maakt het verschil tussen goede, gemiddelde en excellente leiders. Het voortbouwen op sterktes en zwaktes niet langer te benadrukken is één van de belangrijke inzichten die uit het onderzoek van Zenger Folkman naar voren is gekomen. Hun aanpak laat de volgende unieke elementen zien:

 

  • Wetenschappelijk gefundeerde basis.
  • Normen op wereldniveau, maar ook op nationaal niveau en sectorniveau.
  • Bouwt voort op leiderschapscompetenties die het verschil maken.
  • Een bewezen crosstrainingsprogramma met een niet-lineaire aanpak voor het ontwikkelen van sterktes.
  • Een inzichtelijk en gedetailleerd leiderschap assessment rapport (gebaseerd op de 360 graden feedback vragenlijst) dat tevens de werknemersbetrokkenheidsindex toont.
  • Een persoonlijk actieplan met aandacht voor versterking van prestaties van. leiderschap en het succes van de organisatie.

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam