Skip to content

Zenger Folkman

Interview met Professor Dr. Joe Folkman

In Juni 2023 heeft Joe Folkman een boeiend interview gegeven aan het Financieele Dagblad (FD), getiteld "Leiderschap in een AI-tijdperk vraagt moed". In het interview besprak Folkman de uitdagingen en kansen van leiderschap in het tijdperk van kunstmatige intelligentie (AI) en benadrukte hij drie competenties die leiders moeten hebben, het hechten van waarde aan diversiteit en inclusie, het nemen van risico’s en het durven nemen van beslissingen..

 

MicrosoftTeams-image (59)
ZengerFolkman_top_partner_2021

'Strategic Partner' van Zenger Folkman

Academica is een strategische partner van Zenger Folkman en heeft de titel "Outstanding Partner" ontvangen voor 2022 (Global), nadat ze eerder al de Top Partner awards wonnen in 2018 (EMEA), 2019 (EMEA), 2020 (Global) en 2021 (EMEA). Deze erkenning benadrukt de hoogste en meest consistente resultaten die Academica heeft behaald in deze regio.

 

 

Data-Driven Leiderschap

 

Zenger Folkman is een toonaangevend bedrijf in leiderschapsontwikkeling, met hoogwaardige programma's voor diverse sectoren wereldwijd. Ze werken samen met bekende organisaties zoals Renault, Hugo Boss, NASA/JPL en Microsoft. Hun methode is erkend als de beste leiderschapsmethode door de Harvard Business Review, en hebben bewezen resultaten geleverd op het gebied van leiderschapsontwikkeling en organisatieresultaten.

 

Opgericht in 2003 door Dr. Jack Zenger en Dr. Joseph Folkman, baseert Zenger Folkman zich op baanbrekend onderzoek uit het boek 'The Extraordinary Leader’ en de meest recente bestseller “the Trifecta of Trust”. Met meer dan 75 jaar ervaring hebben ze internationaal onderzoek gedaan dat aantoont dat leiderschap van cruciaal belang is voor organisatieprestaties, gemeten door medewerkersbetrokkenheid en klanttevredenheid .

Dr. Joe Folkman benoemd tot professor

 

Het partnerschap tussen Academica en Zenger Folkman wordt verder versterkt door de benoeming van Joe Folkman als professor in data-driven Leadership. Al meer dan 15 jaar hebben Academica en Zenger Folkman een vruchtbare samenwerking waarin baanbrekend onderzoek is verricht op het gebied van leiderschap, met als doel organisaties te helpen bij het ontwikkelen van effectieve leiders en het verbeteren van hun prestaties.

 

Met de benoeming van Joe Folkman als professor in data-driven Leadership kunnen Academica en Zenger Folkman hun inspanningen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling verder intensiveren. Joe Folkman heeft meer dan 30 jaar ervaring in het bestuderen en analyseren van leiderschapsgedragingen en het identificeren van de competenties die bijdragen aan effectief leiderschap. Zijn expertise in de data-driven benaderingen van leiderschapsontwikkeling zal van onschatbare waarde zijn.

 


Updates

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam