Skip to content

Zenger Folkman

Dé autoriteit op het gebied van leiderschapsontwikkeling

Academica University of Applied Sciences is wederom benoemd tot "Top Partner" van Zenger Folkman. Samen met Professor dr. Joe Folkman doet Academica onderzoek naar het effect van leiders op organisatieresultaten, waar ze gebruik maken van een erkende methode geprezen door de Harvard Business Review.

 

 

ZengerFolkman_top_partner_2021

Data-Driven Leadership

Zenger Folkman is een toonaangevend bedrijf in leiderschapsontwikkeling, met hoogwaardige programma's voor diverse sectoren wereldwijd. Ze werken samen met bekende organisaties zoals Renault, Hugo Boss, NASA/JPL en Microsoft. Hun methode is erkend als de beste leiderschapsmethode door de Harvard Business Review.

 

Opgericht in 2003 door Dr. Jack Zenger en Dr. Joseph Folkman, baseert Zenger Folkman zich op baanbrekend onderzoek uit het boek 'The Extraordinary Leader’ en de meest recente bestseller “the Trifecta of Trust”. Met meer dan 75 jaar ervaring hebben ze internationaal onderzoek gedaan dat aantoont dat leiderschap van cruciaal belang is voor organisatieprestaties, gemeten door medewerkersbetrokkenheid en klanten tevredenheid .

Strategic Partner of Zenger Folkman

Academica is een strategische partner van Zenger Folkman en heeft de titel "Outstanding Partner" ontvangen voor 2022 (Global), nadat ze eerder al de Top Partner awards wonnen in 2018 (EMEA), 2019 (EMEA), 2020 (Global) en 2021 (EMEA). Deze erkenning benadrukt de hoogste en meest consistente resultaten die Academica heeft behaald in deze regio.

 

Het partnerschap tussen Academica en Zenger Folkman wordt verder versterkt door de benoeming van Joe Folkman als professor in data-driven Leadership. Al meer dan 15 jaar hebben Academica en Zenger Folkman een vruchtbare samenwerking waarin baanbrekend onderzoek is verricht op het gebied van leiderschap, met als doel organisaties te helpen bij het ontwikkelen van effectieve leiders en het verbeteren van hun prestaties.

Drs. Margareth de Wit MBA, Mastertrainer van Zenger Folkman, in gesprek met Professor Dr. Joe Folkman,  een autoriteit op het gebied van leiderschapsontwikkeling. In dit interview wordt het belang van data-driven leiderschap besproken. Folkman deelt waardevolle inzichten omtrent leiderschapstrends, de impact die leiders als individuen hebben op het verwezenlijken van duurzame organisatiedoelstellingen, en de cruciale rol die vertrouwen hierbij speelt.

 

Lees ter aanvulling op dit interview het recent verschenen artikel in het FD  waarbij Folkman ingaat op de rol van leiders in een AI-tijdperk. 

 

 

 

Wil jij jezelf en dan vooral jouw sterktes verder uitbouwen met het Zenger Folkman model, zoals gebruikt bij NASA, Danone en Microsoft? Lees er meer over in de brochure van de MBA Leadership in Sustainability. Klik op onderstaande button. 

Download de MBA brochure

 

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam