Skip to content
Terug naar overzicht

De relatie tussen onderwijs en economie moet anders

Pim Pollen, bestuurder bij Academica University of Applied Sciences, gaf op 18 maart een presentatie in de Duin- en Bollenstreek.
Academica
Auteur Academica
Laatst gewijzigd 24 maart 2024
Twitter LinkedIn

Tijdens deze presentatie sprak hij de Kring Bedrijven Bollenstreek, of KBB, toe over de huidige relatie tussen de Nederlandse economie en het niveau van onderwijs. Speciaal voor deze bijeenkomst, die meestal besloten is voor de KBB, werden ook directeuren en bestuurders uit het onderwijs in de regio uitgenodigd.

 

 

Nu is de tijd om te veranderen

 

Pim stelde de slechte staat van het onderwijsniveau in Nederland aan de kaak. Zo benoemde hij dat Nederland op het gebied van onderwijskwaliteit niet meer in de top 40 staat. Zijn belangrijkste conclusie was dan ook dat het op het gebied van onderwijs en economische politiek snel anders moet om het tij te keren.

 

Door onder andere de focus aan te passen en een goede balans te vinden tussen goed onderwijs en een heldere gedragscultuur, kan het onderwijsniveau weer op peil komen. Dit verbetert niet alleen de prestaties van leerlingen, maar ook de algehele sfeer binnen het onderwijs. Scholen die met dergelijke trajecten zijn gaan werken, merken op korte termijn positieve veranderingen binnen de organisatie en de prestaties. Ook verbeteren deze methodes de samenwerking en kansengelijkheid van iedere leerling.

 

Naast wetenschappelijke inzichten gaf Pim concrete handvatten om de opgedane kennis direct in de praktijk uit te kunnen voeren. Aan het einde van de presentatie werd er nog lang nagepraat over de nieuwe inzichten die de aanwezigen dankzij deze presentatie hebben opgedaan. Namens Academica willen wij de KBB bedanken voor jullie interesse en de kans om deze inzichten met iedereen te delen.

 

De juiste balans vinden tussen onderwijskwaliteit en economische groei of een betere gedragscultuur, kan lastig zijn als je niet weet hoe je moet beginnen. De inzichten die Pim gaf tijdens zijn presentatie, komen onder andere uit de trajecten voor High Performing Schools (HPS) en het Michaela-concept. Meer weten over deze trajecten? Klik hieronder op een van de twee trajecten.

 

Eerder bekeken opleidingen

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam