Skip to content

Over Academica

Samen een leven lang leren

Een leven lang leren gaat over ons allemaal. In een sterk veranderende wereld is leren ons uitgangspunt. De complexiteit en verwevenheid van overheid, middenveld en bedrijfsleven vraagt daarbij om een integrale aanpak. In die context geeft Academica een nieuw segment in de onderwijsvoorzieningen vorm: gedegen, geaccrediteerde, blended, modulaire scholing op hbo-niveau voor excellente professionals gericht op meerwaardecreatie.  

 

Academica is daarnaast ook een expertisecentrum voor ontwikkeling van leiderschap en organisaties. ‘Kennis gaat vooraf aan vaardigheden’ is het ontwerpprincipe van al onze educatieve activiteiten. Wij bieden hoogwaardig, evidence-informed onderwijs en professionaliseringstrajecten.

 

40+ opleidingen

Voor gedreven professionals

NVAO geaccrediteerd

Erkende opleider, erkende kwaliteit

2000+

Deelnemers per jaar

Beoordeeld met 8,6

Door onze deelnemers

Missie

Onze missie is het ontwikkelen van mensen en organisaties om ambities te realiseren vanuit een duurzaam perspectief voor leefbaarheid, governance en welzijn.Academica University of Applied Sciences onderkent en geeft inhoud aan haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Wij ondersteunen daarom inhoudelijke initiatieven die door universiteiten en maatschappelijke organisaties en bedrijven worden genomen om oplossingen te ontwikkelen en betrokkenheid te bevorderen bij complexe organisatie- en/of samenlevingsvraagstukken.

Werken bij Academica?

Bekijk de vacatures

Zenger Folkman

ZengerFolkman_top_partner_EMEA_2021Academica is een strategic partner van Zenger Folkman. Na in 2018 (EMEA), 2019 (EMEA) en in 2020 (Global) de Top Partner award te hebben ontvangen, mag Academica zich voor 2021 wederom Top Partner (EMEA) noemen! Academica heeft in 2021 de hoogste en meest consistente resultaten in deze regio laten zien.

 

Lees meer over Zenger Folkman


Op weg naar een B Corp certificering

“Academica heeft als uitgangspunt dat de wetenschap de plicht heeft om de samenleving en organisaties met hun professionals, een spiegel voor te houden. Daarom is onze missie het ontwikkelen van mensen en organisaties om hun ambities te realiseren en daarbij rekening te houden met aspecten van duurzaamheid, leefbaarheid, governance en welzijn." - Drs. Margareth de Wit MBA

 

Om onze missie te onderstrepen is het ons doel als eerste in onze sector B Corp gecertificeerd te worden.

 

Lees meer over B Corp

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam