Skip to content
Terug naar overzicht

Boek: Making Shift Happen

Regisseren van impact
Academica
Auteur Academica
Laatst gewijzigd 15 juni 2022
Leestijd 3 minuten
Twitter LinkedIn

Making_Shift_Happen_Margareth_de_Wit‘Erger je niet, verwonder je slechts’, was het adagium van haar vader. Vanuit deze positieve energie probeert Margareth de Wit met haar boek zijn boodschap uit te dragen. Hij was haar grote voorbeeld hoe als mens in deze complexe wereld te kunnen leven.

 

We zouden ons allemaal meer bewust moeten zijn van de impact die we dagelijks al hebben en nog meer zouden kunnen benutten. De zoektocht van organisaties naar beter met elkaar omgaan, gebruikmakend van de kennis en kunde van iedereen, ligt besloten in het begrijpen hoe we onze eigen impact succesvol kunnen maken. De tijd van ‘zij versus wij’ is voorbij, we zijn zelf aan zet om de shift te maken.

 

Een echte uitnodiging om uit onze comfortzone te stappen en de verandering te zijn "that makes the shift happen"! - Maarten de Vries, CFO Akzo Nobel

 

Over het boek

Leiderschap kun je leren. Toekomstige ontwikkelingen in organisaties worden in sterke mate beïnvloed door de effectiviteit van ons leiderschap. Margareth de Wit beschrijft in tien stappen hoe je je als leidinggevende kunt trainen om gewenste transities in je organisatie te bewerkstelligen. Met dit boek wilt ze je uitdagen en handvatten bieden om een bewuste transitie in je effectief leiderschap mogelijk te maken, omdat iedereen het waard is het verschil te maken.


Met sprekende voorbeelden uit haar brede praktijk, historische vergelijkingen, menselijke interacties, analytische schema’s en evidence-based methodes schetst De Wit de weg naar effectief leiderschap. Een transitie die nooit af is, maar wel steeds tot verbetering leidt, zowel persoonlijk als organisatorisch.

 

Het boek is een praktische gids boordevol concrete voorbeelden van activiteiten aan de hand waarvan beroepsbeoefenaren zowel organisaties als personen kunnen begeleiden bij het verwezenlijken van transities. - Jack Zenger en Joe Folkman

 

 

Bestel exemplaar

 

 

Over de auteur

Drs. Margareth de Wit MBA is reeds 33 jaar ondernemer en expert op het gebied van leiderschap & leiderschapsontwikkeling, generatiemanagement en changemanagement. Margareth is voorzitter College van Bestuur bij Academica LifeLong Learning, een global kenniscentrum dat samenwerkt met universiteiten en onderzoekers uit Nederland en andere werelddelen.


De Wit, zelf opgeleid aan INSEAD en Wharton, heeft een lange en rijke ervaring in de toppen van internationale bedrijven in de VS, India, Engeland en Afrika. Zij geeft intensieve leiderschapssessies aan CEO’s, commissarissen, managers en bestuurders. Ook heeft zij honderden professionals in het onderwijs geïnspireerd om zichzelf te zien als de spil die beter onderwijs mogelijk maakt door intelligent samen te werken in zelfsturende schoolteams. Haar ervaringen laten zien dat systematische aandacht voor leiderschap en groepsdynamica succesvolle en toekomstbestendige organisaties creëert.

 

 

Eerder bekeken opleidingen

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam