Skip to content
Terug naar overzicht

"Hier wordt echt iets van mijn vermogens gevraagd"

Academica
Auteur Academica
Laatst gewijzigd 15 juni 2022
Leestijd 4 minuten
Twitter LinkedIn

Wij spreken met Judith van Biemen tijdens haar laatste twee dagen als algemeen directeur bij het Maris College in Den Haag. Ze maakt een overstap naar Stichting Progresso in Amsterdam, waar ze als bestuurder aan de slag gaat. Bij Academica volgde van Biemen de Master In. Leading & high performing Education (MILE) en wil haar ervaringen graag delen.

 

Ik kan behoorlijk kritisch zijn en ik zeg het meestal als ik het niet goed vind, maar ik vind dat ik het ook moet zeggen als ik het wél goed vind. En ik vind dit écht goed.

 

Wat voor school is het Maris College?

Het Maris College is een grote school in Den Haag met zes locaties en bijna 3000 leerlingen. In zo’n grote school is het belangrijk dat je blijft professionaliseren. Wij doen het goed in Den Haag, maar als je goed wilt blijven, moet je natuurlijk ook blijven ontwikkelen. Dat begint bij de schoolleiding.”


Waarom wil je je ervaring met Academica delen?

Ik wil andere scholingsinstituten helemaal niet afbranden, maar het niveauverschil met Academica is echt groot. Ik vind het zo waardevol wat we leren dat ik het belangrijk vind om dat terug te geven aan Academica, maar het kan ook waardevol zijn voor andere schoolleiders die naar opleidingen zoeken.

 

Er zijn veel opleidingen in Nederland, maar dit is wel echt de enige opleiding tot nu toe waarvan ik denk: hier word ik echt aan het denken gezet.

 

Hier wordt echt iets van mijn vermogens gevraagd. Ik heb een universitaire studie gedaan en ik vind het niveau bij Academica daar echt op aansluiten. Je wordt gedwongen bepaalde kennis tot je te nemen en er wordt continu een hoog niveau gevraagd van studenten. Ik vind dat we de juiste dingen leren. Bij Academica heb ik het gevoel dat ik een beetje op mijn tenen moet lopen, maar dat vind ik fijn. Dan ben ik namelijk aan het leren. Als ik er niet veel moeite voor hoef te doen, is het voor mij niet zo interessant.

 

Wat heeft het jou opgeleverd?

Ik denk dat ik scherper ben gaan kijken door deze opleiding. Zo wordt er literatuur aangeboden die je aan het denken zet en ik vind het sterke van Academica dat ze ook steeds bezig zijn mythes door te prikken. In het onderwijs zijn we namelijk elkaar soms gewoon aan het napraten, maar weten we wel echt hoe het zit? In de rol van schooldirecteur of schoolbestuurder ben je bezig met heel veel geld wegzetten en de energie van heel veel mensen ergens op inzetten. Eigenlijk mag dat niet zonder dat je weet van de hoed en de rand.

 

Wat is het verschil met andere aanbieders?

Het niveau bij Academica is hoog en wat ik heel erg waardevol vindt is dat het écht direct toepasbaar is in de praktijk. Veel andere opleidingen claimen dat ook, maar ik ervaar dat nu pas voor het eerst. Alle literatuur die wordt aangeboden is relevant en inspireert me. Het heeft direct impact op de besluiten die ik moet nemen, de richting die ik mijn directieteam opstuur en voor alles wat er op de werkvloer gebeurt. Er wordt binnen Academica heel goed gefocust op hoe leerlingen het beste leren. Vervolgens wordt er gekeken naar de rol van de schoolleider hierin: hoe zorg jij ervoor dat alles op jouw school ingericht is op het hoogste niveau van het leren van leerlingen? Hoe kun jij als schoolleider het verschil maken?

 

Academica heeft docenten die kijken met een bril die verder reikt dan het onderwijsveld.

 

Wat ook onderscheidend is bij Academica is dat je echt les krijgt van mensen die zelf grote veranderingen hebben geleid, die aan de top hebben gestaan van grote organisaties. Docenten die kijken met een bril die verder reikt dan het onderwijsveld en die aan de universiteit verbonden zijn, of zijn geweest. Dát is wel echt een verschil met andere aanbieders. Dat zie je dus terug in de kwaliteit van de literatuur en de colleges. De docenten putten uit zoveel ervaring, dit maakt dat ik continu geboeid blijf.

 

Meer weten over de Master In. Leading & high performing Education (MILE)?

 

Bekijk MILE

Eerder bekeken opleidingen

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam