Skip to content
Terug naar overzicht

Hoe combineer ik een MBA met mijn werk?

 De MBA die rekening houdt met jouw drukke leven
Academica
Auteur Academica
Laatst gewijzigd 20 augustus 2023
Twitter LinkedIn

Veel professionals hebben de wens een MBA te volgen. Een prachtige aanvulling om de kennis en kunde van nu en tevens een boost geven aan je loopbaan mogelijkheden. En, 9 op de 10 denken, “ja ik wil wel, maar heb ik daar nu wel de tijd voor?”


Academica begrijpt deze overwegingen en heeft daarom haar MBA opleiding op 3 punten anders ingericht, opdat deze beter bij jouw werk en privé past. In deze blog lees je over de wijze je een MBA kunt combineren met je drukke professionele en privé leven.

Onze MBA volgen
We leven in een wereld met elke dag, een nieuwe dag van verandering en noodzakelijke aanpassingen. Onze MBA geeft jou, je team en je organisatie de kennis en praktische tools, om hierin koers te bepalen en te handelen.
Door de activiteiten die Academica aanbiedt, vallen de verschillende elementen op zijn plek en is de MBA een goede combinatie van het drukke leven in onze huidige tijd.

MBA Leadership in Sustainability:
 1. De ‘Blend’ van leervormen, zorgt voor grote mate van betrokkenheid en effectiviteit
 2. De slimme opbouw van de MBA zorgt voor flexibiliteit
 3. Wat je leert pas je gelijk toe in je werk. Het is een praktijkgericht programma met de enige Data-driven leadership-methode in Europa (zoals ook gebruikt door NASA, Allianz en Danone)


Onze missie:

Een beter leven door beter onderwijs, transparant bestuur en leiderschap, en een focus op
duurzaamheid.


En wij geloven dat jouw inzet en betrokkenheid het verschil kan maken in het creëren van een betere toekomst.

Wij dagen je uit op het gebied van competentie, passie en organisatie tot nieuwe inzichten te komen. Hiermee is de MBA een effectieve manier om ervoor te zorgen dat jij meer waarde kunt bieden in je organisatie en voor je organisatie, nu en in de toekomst.

Wij organiseren onze MBA in een blended vorm.

Dat is iets anders dan online onderwijs.


We kijken namelijk met een onderwijskundige blik hoe we onze studenten het beste kunnen laten leren. Vanuit onze vijf opleidingsdoelen en het toetsen van onze negen leerresultaten hebben we geanalyseerd wat de beste vorm is om dit te bereiken. 


Het is een blended omgeving die toegankelijk is en divers qua aanbod. Dus fysiek waar nodig en digitaal waar mogelijk en ondersteunend. 

Dé MBA die rekening houdt met je drukke leven

De opbouw is een deeltijd programma, die bestaat uit 7 modules.

 1. Meer flexibiliteit door minder fysieke lessen
  De MBA van Academica is dus niet alleen een fysiek programma. Door de unieke inrichting van het programma heb je 30% minder bijeenkomsten (en reistijd!). Lees hieronder verder over de combinatie van leervormen van Academica.

 2. We geven je een rustige start
  Zo starten we op 7 september met een toegankelijke module Leadership: Making a Difference. Dit geeft je tijd om te wennen aan studeren naast je werk.

 3. Optimaal gebruik maken van rustige periodes
  We hebben de MBA modules zo gepland dat deze optimaal gebruik maken van rustige periodes in jouw planning. Zo kun je de zomerperiode gebruiken om je voor te bereiden op de module die na de zomervakantie start.
  Daarnaast biedt de slimme leeromgeving je overzicht (en nog veel meer!). Bereid je - online - voor op de lessen, zodat je de theorie gelijk in je werk kan toepassen - in én na de les. 

 

Nog meer flexibiliteit nodig? Kies dan voor de modulaire MBA

Behaal je MBA naast een drukke baan door zelf het tempo te bepalen. De MBA Leadership in Sustainability is vanaf nu modulair te volgen, hierdoor ben je zelf in controle.  Na het behalen van deze modules heb je je MBA titel behaald. Wist je dat je na het afronden van de 7 modules niet alleen je MBA titel heb behaald, maar ook een internationaal erkend masterdiploma? 

Wat is de combinatie van leervormen bij de MBA Leadership in Sustainability?

De MBA maakt gebruik van een 'Blend' van leervormen en tools, waaronder klassikaal onderwijs, e-learning, individueel leren en groepsleren. Het programma is praktijkgericht en omvat een data-driven leadershipmethode.

Mogelijkheid voor differentiatie dankzij ‘Blend’ van leervormen
= klassikaal onderwijs en e-learning
= Individueel, één-op-één, in een groep en in een leergemeenschap
= Blend’ van tijd en plaats: tegelijkertijd, eigen tijd, zelfde plaats, eigen locatie

Een ‘Blend’ van leervormen en tools
• Face-to-face: rotatie, groepswerk, presentaties, instructie, ...
In digitale leeromgeving: opdrachten, quizzes, (instructie)video’s, teksten, animaties, infographics.
• Online: webinars, live-stream, video

Leadership Labs: data-driven leiderschapsontwikkeling tool


Grote betrokkenheid door variatie van docenten en de manier van doceren:

 • voordoen,
 • instructie,
 • begeleide inoefening,
 • zelfsturend

Hoe te combineren met mijn werk?

Dankzij onze slimme leeromgeving: effectief en flexibel leren

In de online leeromgeving MyAcademica is de hele opleiding overzichtelijk weergegeven. Je vindt er alle studiematerialen en -informatie, verdiepende kennis, mogelijkheden voor het inleveren van opdrachten en de agenda’s van de studiebijeenkomsten. Je kunt er contact opnemen met docenten en samenwerken met medestudenten. Je kunt dus naast de geplande bijeenkomsten studeren waar en wanneer het je uitkomt en je hebt altijd zicht op uw voortgang en ontwikkeling.

Dankzij een Data-driven leadership-methode: impact maken

De MBA van Academica is er voor professionals die begrijpen dat het professionele leven meer is dan enkel een vakgebied, een functie. Het is voor professionals die verder willen groeien van gewoon goed naar uitstekend, leiders die écht impact willen hebben.
Het werken aan je eigen ontwikkeling gaat bij Academica over bewustwording, keuzes maken én actie. Margareth de Wit: "Onze aanpak is effectief omdat je eigen positie en hoe jij wordt gezien in de professionele context als startschot geldt."

Het is een praktijkgericht programma: gelijk toepassen in je werk

Vervolgens ga jij aan de hand van real-life casuïstiek nieuwe kennis toepassen. De combinatie van de 360 graden feedback van Zenger & Folkman en het aanreiken van een pad van ontwikkeling tijdens Leadership Labs, geeft een veilige en effectieve manier van oefenen. Tijdens de Labs worden verschillende casussen besproken en ook de eigen casuïstiek ingebracht en uitgewerkt. De casussen bieden nieuwe inzichten vanuit de verschillende brillen die je in je werk gelijk toepast. Effectief én efficiënt.


Stel je MBA-opleiding niet langer uit

- Wij starten weer op 7 september 2023

Leiders van nu bepalen de richting die we op gaan, door aan het roer te staan van positieve veranderingen komen we samen verder. Alle noodzakelijke bedrijfskundige kennis wordt op HBO/WO niveau aangeboden en alle kennis staat ten dienste van een groter geheel: leiders die hun sterktes ontwikkelen om duurzaam impact te hebben.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het programma van onze MBA? Klik op onderstaande button.

Download de MBA brochure

Eerder bekeken opleidingen

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam