Skip to content
Terug naar overzicht

Waarom kiezen voor (studeren bij) een B-corp organisatie?

Wat zijn de voordelen voor studenten
Academica
Auteur Academica
Laatst gewijzigd 15 december 2023
Twitter LinkedIn

Met de Bcorp certificering zetten we de toon in de academische wereld. Als pioniers op het gebied van duurzaamheid laten we zien dat het mogelijk is om een bedrijfsmodel te creëren waarmee we winst en maatschappelijke meerwaarde balanceren. Vanuit deze waarden leiden wij de nieuwe leiders van morgen op.


Het belang van B Corp-certificering bij het vormen van leiders van morgen
We erkennen dat toekomstige leiders over de kennis en vaardigheden moeten beschikken om duurzame bedrijfsstrategieën te ontwikkelen en toe te passen. In deze post willen wij met jullie delen hoe wij duurzaam ondernemen integreren in onze opleidingen en de voordelen hiervan voor onze studenten.

Kies voor Academica

Bij Academica University of Applied Sciences zijn we vastbesloten om onze studenten voor te bereiden op leiderschapsrollen in een duurzame wereld. We zullen onze inspanningen voortzetten om te innoveren en te verbeteren op het gebied van duurzaamheid, en blijven samenwerken met onze studenten, medewerkers, partners en de bredere B Corp-gemeenschap om onze wereld te veranderen voor het beter.

De rol van duurzaam ondernemen in onze opleidingen

Duurzaam ondernemen is een belangrijk onderdeel van het curriculum aan de Academica University of Applied Sciences. Door duurzaam ondernemen in ons curriculum op te nemen, bereiden we onze studenten voor op een arbeidsmarkt waarin duurzaamheid heel belangrijk is en steeds belangrijker wordt.

Hier zijn enkele voordelen voor onze studenten:

 

 1. Beter inzetbaar: Studenten met kennis van duurzaam ondernemen zijn aantrekkelijker voor werkgevers die op zoek zijn naar professionals met een brede visie op bedrijfsvoering en maatschappelijke verantwoordelijkheid.
 2. Innovatief denken: Door studenten bloot te stellen aan duurzaam ondernemen, stimuleren we kritisch denken en creativiteit bij het oplossen van complexe problemen.
 3. Ethisch leiderschap: Ons curriculum benadrukt ethisch leiderschap en de verantwoordelijkheid van bedrijven om bij te dragen aan een duurzame en rechtvaardige samenleving.

 

Duurzaam ondernemen wordt in verschillende vakgebieden geïntegreerd, waaronder bedrijfskunde, economie, marketing en management. We richten ons op de volgende aspecten:

 

 1. Triple bottom line benadering: We leren studenten om te denken in termen van de triple bottom line - people, planet en profit - om een evenwicht te vinden tussen economische groei, sociale verantwoordelijkheid en milieubescherming. 
 2. Stakeholder management: Onze studenten leren hoe ze effectief kunnen communiceren en samenwerken met verschillende belanghebbenden, zoals werknemers, klanten, leveranciers en gemeenschappen, om duurzame bedrijfspraktijken te bevorderen.
 3. Circulaire economie: We introduceren concepten als circulaire economie en cradle-to-cradle ontwerp, waarbij afval wordt geminimaliseerd en de levenscyclus van producten wordt geoptimaliseerd. 
 4. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO): We besteden aandacht aan MVO-strategieën en de rol van bedrijven bij het aanpakken van sociale en milieuproblemen.

studeren-bij-een-bcorp
Hier is een kort overzicht van enkele van onze eigen inspanningen als B-corp organisatie:

 • Klanten: We bieden studenten kwaliteitsonderwijs gericht op duurzaamheid en maatschappelijke impact.
 • Milieu: We hebben ons energieverbruik verminderd door over te stappen op hernieuwbare energiebronnen en energie-efficiënte technologieën.
 • Gemeenschap: We werken samen met lokale organisaties om sociale en economische kansen te creëren voor kansarme bevolkingsgroepen.
 • Werknemers: We zorgen voor eerlijke arbeidsvoorwaarden en bevorderen diversiteit en inclusie op de werkplek.
 • Governance: We hanteren ethische bedrijfspraktijken en streven naar transparantie in onze besluitvorming.


Toekomstige inspanningen

De impact van Academica op de samenleving sluit aan bij vier Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's): kwaliteitsonderwijs (SDG 4), gendergelijkheid (SDG 5), eerlijk werk en economische groei (SDG 8) en verminderde ongelijkheden (SDG 10). De business school zorgt voor gelijke toegang tot kwaliteitsonderwijs, bevordert gendergelijkheid, ondersteunt eerlijke arbeidsomstandigheden en economische groei, en streeft naar het verminderen van ongelijkheden door inclusief onderwijs.

Onze missie is:
Een beter leven door beter onderwijs, transparant bestuur en leiderschap en een focus op duurzaamheid.


Wij starten weer op 25 januari 2024. Stel je MBA opleiding niet uit...

Voor alle leiders met lef, die hun sterktes willen uitbouwen en die hun rol als leider willen ontwikkelen tot een consistente duurzame leiderschapspositie: voor jullie hebben wij een geaccrediteerde, unieke, data-driven MBA programma ontwikkeld. 

Precies nu, is de geaccrediteerde MBA Leadership in Sustainability relevant voor de (assistent-)managers, bedrijfseigenaren, teamleaders (in de zorg). Voor álle leiders, die op topniveau in hun kracht willen staan en verder in actie willen komen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het programma van onze MBA?

Download de MBA-brochure
Publicatie-topicnederland-sustainable-innovatie-leadership


Bron: https://topicnederland.nl/oplossingen-die-ons-leven-leuker-en-makkelijker/

Eerder bekeken opleidingen

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam