Skip to content
Terug naar overzicht

Webinar #43 - Strategisch leiderschap: een essentiële vaardigheid voor elke leider

Drs. Margareth de Wit MBA
Auteur Drs. Margareth de Wit MBA
Laatst gewijzigd 5 september 2022
Twitter LinkedIn

Strategisch denken is een essentieel onderdeel van leiderschap – en een van de moeilijkste competenties om te verwerven. Welke eigenschap of bekwaamheid is geschikt om ertoe te leiden dat je wordt geselecteerd voor een senior executive functie in een organisatie? Het antwoord is strategisch denken. Het is een feit dat je een zeer effectieve supervisor of manager op middenniveau kan zijn zonder een strategische denker te zijn, terwijl senior executives deze vaardigheid moeten hebben.

 

Incidentele jaarlijkse planningsvergaderingen zijn geen geïsoleerde gebeurtenissen die worden georganiseerd voor strategisch denken. Strategische leiders denken elke dag na over de toekomst op lange termijn, macrokwesties, patronen in de bredere economie en hun industrie. Ze zijn scherpzinnige waarnemers van trends in hoe producten en diensten worden gebruikt en hoe klantvoorkeuren veranderen. De strategische denker tilt de organisatie naar een hoger niveau door een andere toekomst voor te stellen en creëert een manier om die kansen te bereiken.

In dit webinar beschrijven we de impact van strategisch denken. We zullen resultaten analyseren die aantonen dat mannen, vroeg in hun carrière, de neiging hebben om deze competentie iets beter uit te voeren dan vrouwen. We zullen onderzoeken waarom dat gebeurt en manieren voorstellen waarop individuen aanzienlijk kunnen verbeteren.

Margareth de Wit zal je op de volgende punten uitdagen:

  • Leer manieren om de vaardigheid strategisch denken en mindset te ontwikkelen
  • Begrijp de business case die de impact van strategisch denken laat zien
  • Ontdek jouw voorkeuren voor gedrag welke je zullen helpen om strategischer te zijn

 

Eerder bekeken opleidingen

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam