Skip to content

Master In. Leading and high performing Education

Voor onderwijsleiders die hun effectiviteit en impact vanuit wetenschappelijke inzichten willen vergroten.
 • Master voor schoolleiders
 • Verdieping vanuit wetenschappelijke inzichten
 • Werken aan duurzame schoolontwikkeling
Infosessie bijwonen?
Alle opleidingen geheel evidence-informed NVAO-erkende opleider Beoordeeld met 8,3

Download de brochure voor meer informatie over het programma, onderwerpen, docenten, deelnemersprofiel, toelatingseisen en praktische informatie.

 

Deze master is NVAO-geaccrediteerd en wordt door DUO erkend.

 

Wil je?

 • Werken aan duurzame onderwijsontwikkeling?
 • Je onderwijskundig leiderschap versterken vanuit wetenschappelijke inzichten? 
 • De professionals in je team nog beter laten samenwerken als Professionele leergemeenschap?
 • Onderzoek binnen je organisatie in kunnen zetten t.b.v. kwaliteitsverbetering? 
 • Een opleiding die past bij een bovenschools carrièreperspectief?

 

Dan is deze master echt iets voor jou! Heb je al een diploma schoolleider vakbekwaam kom dan in aanmerking voor vrijstelling van jaar 1.  

 

Waarom deze master?
Deze master versterkt je analytische vaardigheden en leert je een breder onderwijskundig perspectief aan te nemen, waardoor je diepgaande analyses kunt maken van je eigen organisatie. Gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten biedt deze opleiding verdieping en verbreding op het gebied van onderwijskundig en effectief leiderschap. Ontdek hoe je complexe uitdagingen in het onderwijs kunt benaderen met een kritische en analytische benadering, en leer hoe je deze inzichten kunt toepassen om effectieve strategieën te ontwikkelen en te implementeren binnen je eigen school, ongeacht of je werkzaam bent in het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs of het middelbaar beroepsonderwijs. Deze master biedt een waardevolle kans om je leiderschapsvaardigheden te versterken.

De Master In. Leading & high performing Education (MILE) is een masteropleiding voor onderwijsprofessionals met ambitie.

De MILE duurt twee jaar, waarbij het eerste jaar je opleidt tot een vakbekwame schoolleider. Heb je dat diploma al? Dan krijg je vrijstelling voor jaar 1 en kun je, na een intakegesprek, instromen in het tweede jaar!

Onze opleidingen zijn hard werken op hoog niveau en we verwachten veel van onze deelnemers. Daar geven we ook veel voor terug. Uitstekende docenten, een stevig onderbouwd lesprogramma en een erkend diploma met aanzien. 

Ben jij een professional met ambitie? Dan is deze opleiding echt iets voor jou!

"Volgens Dehaene (2020) is het grootste talent van de mens het vermogen om te leren, homo docens. Elke studieopdracht biedt mij de kans om zoveel mogelijk te leren over een nieuwgekozen onderwerp, door zoveel mogelijk relevante literatuur tot mij te nemen. Dat is gelukt; zie de omvangrijke literatuurlijst. En dat is alleen nog maar de literatuur die uiteindelijk gebruikt is in deze paper." - Ralf, Mile-groep

Deze mensen gingen je voor

Deze master bestaat uit 2 jaar. Beide jaren bestaan uit vijf modules met elke 3 of 4 lesdagen. Via onderstaande links kan je de inhoud per module bekijken, let op! schrijf je in voor de overkoepelende opleiding en niet voor de losse module(s) als je de gehele opleiding wenst te volgen.

 

Module 1: De Impact van de Schoolleider jaar 1 | jaar 2 

Module 2: Onderwijskundig Leiderschap jaar 1 | jaar 2 

Module 3: De Professionele Leergemeenschap jaar 1 | jaar 2 

Module 4: Effectief leiderschap jaar 1 | jaar 2 

Module 5: Onderzoek jaar 1 | jaar 2
 
We adviseren één dag per week structureel te besteden aan het opleidingstraject (praktijk- en onderzoeksopdrachten op school). Daarnaast is ongeveer 10 uur per week nodig voor zelfstudie. 

Rond succesvol de Master voor schoolleiders (MILE) af en ontvang de internationaal erkende titel Master of Arts.

Hiermee leg je een stevige basis voor duurzame schoolontwikkeling en krijg je diepgaand inzicht in de effectiviteit van jouw leiderschap.

Komt deze opleiding in aanmerking voor subsidie?
Kijk onder "Studiekosten" om te zien welke mogelijkheden er zijn.

Is deze opleiding ook als InCompany traject beschikbaar?
Ja, Academica biedt al haar opleidingen ook InCompany aan. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte.

Is deze opleiding ook modulair te volgen?
Ja, modulair volgen behoort tot onze opties. 

 

Kan ik als zij-instromer de MILE volgen?
Dat kan zeker! Je start in jaar 1, waarmee je na een jaar het diploma schoolleider vakbekwaam ontvangt. Hierna studeer je verder in jaar 2. Kijk voor meer informatie op de pagina schoolleider vakbekwaam.

Nader te bepalen

Locatie
De bijeenkomsten vinden plaatsen op onze locatie in Amsterdam, nabij het Rijksmuseum. Het adres van Academica is Weteringschans 28, 1017 SG. Wij zijn zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar. 

 

InCompany
Data & locatie voor InCompany studiedagen worden over in overleg ingepland. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Bereikbaarheid Academica
Openbaar vervoer
Plan je reis naar Academica via 9292 of NS.

 

Vanaf Amsterdam Centraal en Amsterdam Zuid zijn we het snelst bereikbaar met metro 52. Na het uitstappen bij metrostation Vijzelgracht is het nog enkele minuten lopen naar Academica.

 

 • Vanaf Amsterdam Centraal: metro 52 richting Zuid. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit.
 • Vanaf Amsterdam Zuid: metro 52 richting Noord. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit.

 

Auto
Plan je reis naar Academica via Google Maps. In de omgeving zijn er bewaakte parkeergarages. Voordelig parkeren is mogelijk op P+R locaties, waarna de reis kan worden voortgezet met het openbaar vervoer. Wij adviseren de P&R RAI of P&R Noord. Metro 52 brengt je vanaf beide P&Rs naar de halte Vijzelgracht. Academica ligt op enkele minuten lopen van metrostation Vijzelgracht.

Kijk voor meer informatie over kosten en mogelijkheden op de website van de RAI.

Toelatingseisen voor jaar 1 MILE

 • Afgeronde hbo-opleiding
 • Geschikte leerwerkplek

Toelatingseisen voor jaar 2 MILE

 • Afgeronde opleiding schoolleider vakbekwaam (diploma bij Academica behaald) of Afgeronde opleiding schoolleider vakbekwaam + schakelprogramma (diploma niet bij Academica behaald). Neem contact op voor meer informatie.
 • Geschikte leerwerkplek

 

Toelatingseisen zij-instromers

 • Deze opleiding is geschikt voor zij-instromers die een carrièreswitch willen maken naar schoolleider (schooldirecteur) in het basisonderwijs. Om als zij-instromer deze opleiding af te ronden dien je een leerwerkplek te hebben. Denk daarbij aan een stageplek of baan in het onderwijs. Neem contact met ons op voor meer informatie hierover. We helpen je graag.
 • Denk aan de Subsidies en tegemoetkomingen voor zij-instromers in het onderwijs.

De investering van de gehele MILE is €23.000. Het inschrijfgeld is vrijgesteld van btw.
De master is inclusief de kosten van het 360 ˚ assessment van Zenger Folkman en exclusief arrangementskosten (o.a. koffie/thee/lunch). Het boekenpakket zit niet bij de opleidingskosten inbegrepen.

Deze master is ook in twee losse delen te volgen. De investering voor jaar 1 van de MILE is €12.000 en leidt ook tot een schoolleidersdiploma basis- en vakbekwaam. Jaar 2 van de MILE bedraagt €11.500. Als je de Master per module wilt volgen is dit een investering van € 2750 per module.

Levenlanglerenkrediet
Voor deze master is het mogelijk om de Lerarenbeurs aan te vragen of gebruik te maken van de Levenlanglerenkrediet indien aan de gestelde voorwaarden voldaan kan worden. Kijk voor meer informatie op de website van DUO.

 

Schoolleidersbeurs-VO
Het is mogelijk om de schoolleidersbeurs-VO aan te vragen, voor een NVAO geaccrediteerde masteropleiding. Meer informatie kun je hier vinden. 

 

 

Meld je eenvoudig en veilig aan in enkele minuten. Om je inschrijving succesvol te laten verlopen hebben we een aantal gegevens nodig. Na het klikken op onderstaande inschrijfknop kun je in 3 stappen je inschrijving voltooien.

Stap 1: Vul je contactgegevens in. Zo weten we wie je bent en hoe we je kunnen bereiken.
Stap 2: Vul de gegevens in die we nodig hebben voor het opstellen van een studieovereenkomst en het maken van jouw diploma of certificaat.
Stap 3: Controleer de gegevens en bevestig je inschrijving.

Na afronding van je inschrijving ontvang je binnen enkele minuten je studieovereenkomst op het door jou opgegeven e-mailadres. Bewaar deze goed.

We nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met je op om je te verwelkomen bij Academica en uit te leggen wat je kan verwachten. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Dit programma is ook als incompanytraject beschikbaar. Zo is het mogelijk meerdere mensen van de school of stichting tegelijk en op eigen locatie op te leiden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of een vrijblijvende offerte.

Vrijblijvend adviesgesprek?

Eerder bekeken opleidingen

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam