Skip to content
Terug naar overzicht

Effectief leesonderwijs draagt bij aan het verbeteren van het begrijpend leesniveau

Steeds meer kinderen hebben moeite met begrijpend lezen.
Academica
Auteur Academica
Laatst gewijzigd 15 maart 2024
Twitter LinkedIn

Zo tonen diverse onderzoeken aan dat leerlingen tegen het einde van het PO over onvoldoende woordenschat beschikken. Er kan gesproken worden over een leescrisis. Wat is hieraan te doen?

 

Toonaangevende nationale en internationale onderzoeken laten zien hoe effectief leesonderwijs bijdraagt aan het begrijpend leesniveau weer op peil krijgen. Vooral voor kinderen die extra moeite hebben met leren, maakt effectief leesonderwijs een groot verschil.

 

Goed leesonderwijs kan gerealiseerd worden met een concrete aanpak. Je moet niet alleen weten hoe het leren werkt, maar dit ook op de juiste manier kunnen toepassen in de praktijk. Het programma Close Reading draagt bij aan het effectief lesgeven, waar je als leerkracht voldoende ruimte krijgt om de lessen naar eigen stijl vorm te geven. Wil je meer weten over het programma? Op onze website kun je de brochure downloaden en je inschrijven.

 

 

Eerder bekeken opleidingen

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam