Skip to content
Terug naar overzicht

Leiderschap begint hier

Als B Corp zetten wij ons in voor kwalitatief onderwijs aan bedrijfseigenaren, managers, teamleiders en professionals die de leiding willen nemen.
Academica
Auteur Academica
Laatst gewijzigd 23 november 2023
Twitter LinkedIn

Academica University of Applied Sciences heeft als instelling voor hoger onderwijs het certificaat B Corp ontvangen. Waarom is dit belangrijk?


Op 1 juni 2023 ontving Academica als instelling voor hoger onderwijs het B Corp certificaat. Een prachtige prestatie waar we dan ook trots op zijn. Als B Corp laten wij zien een actieve rol te spelen in een duurzame toekomst voor ons allemaal. Om dit samen te bewerkstelligen, hebben de (nieuwe) leiders in organisaties een zéér belangrijke rol.
Wij zetten ons in voor kwalitatief onderwijs aan bedrijfseigenaren, managers, teamleiders en aan professionals die de leiding willen nemen.

Academica heeft een MBA ingericht waarbij je jouw leiderschapsuitdaging uitwerkt vanuit het perspectief van elke

B Corp-waarde

Wat houdt dit precies in en hoe word je een B Corp?

B Corp staat voor Benefit Corporation. Met Benefit wordt hier bedoeld dat je niet alleen naar het eigen belang kijkt, maar rekening houdt met de wereld om je heen. Hierbij is duurzaamheid een belangrijk thema. Denk hierbij niet alleen aan het milieu en groene energie. Ook kansengelijkheid, inclusiviteit, rechtvaardigheid. Dat je transparant bent. Het gaat er om consistente resultaten te behalen met je organisatie, waarbij zo min mogelijk ten koste gaat van milieu en kansengelijkheid. Het kán!

 

Het certificaat wordt uitgegeven door de non-profitorganisatie B Lab. Na een strenge toetsing beoordeeld B Lab of de organisatie voldoet aan de gestelde eisen. Hierdoor vallen veel bedrijven die een aanvraag doen af tijdens de beoordeling. Je ziet dat het B Corp-certificaat niet zomaar afgegeven wordt. Rekening houden met duurzaam leiderschap is een ding, maar hier ook actief in blijven verbeteren in de eigen organisatie is belangrijk om als B Corp geprezen te worden. Lees hier meer over ons proces tot nu toe als B Corp.

Waarom is dit belangrijk?

Als B Corp zetten wij ons in voor een duurzame toekomst. Specifiek houdt dit in dat Academica (toekomstige) leiders helpt met het verduurzamen van hun organisatie en hun persoonlijke rol daarin duidelijk wordt. Wij zijn al geruime tijd bezig met het uitdragen van deze boodschap en het thema: leiderschap nemen in duurzaamheid. Wij willen organisaties bewust maken van wat vooroplopen betekent: het aantrekken van aanstormend talent, aantrekkelijk zijn voor nieuwe investeerders, voortbestaan van jouw organisatie op lange termijn.

Wij hebben onze opleidingen zodanig ingericht, dat onze studenten het geleerde gelijk kunnen toepassen in de praktijk. Effectief leiderschap is voor ons het inzetten van je sterktes en hiermee impact maken. Door je sterktes in te zetten, zal je kwalitatieve resultaten behalen met je team, met je organisatie. En jij leidt die verandering!

Loop jij mee voorop? Dit speelt nú én in de toekomst

Onze MBA Leadership in Sustainability is de enige data-driven Leadership-opleiding in Europa, waarbij je
in elke module je leiderschapsuitdaging vanuit het perspectief van elke B Corp-waarde uitwerkt. Je gaat je sterktes verbreden en inzetten om impact te maken in je organisatie en in je omgeving. En daarbij wordt jouw rol en impact duidelijk.

 

Wij streven naar een toekomst met robuuste leiders. Nu, later en voor altijd. Ben jij zo'n leider? Dan is de MBA Leadership in Sustainability de ideale kans voor jou om alle stappen in de verduurzaming van jouw organisatie toe te passen. Klik voor meer informatie op onderstaande button. 

Download de MBA brochure

 

Eerder bekeken opleidingen

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam