Skip to content

MBA Leadership in Sustainability

De executive MBA voor leiders die duurzaam impact willen realiseren
 • De enige datadriven leadership MBA van Europa
 • Jouw leiderschapsuitdaging uitgewerkt vanuit de 5 waarden van een BCorp organisatie
 • Ook modulair te volgen
Inschrijven
Alle opleidingen geheel evidence-informed NVAO-erkende opleider Beoordeeld met 8,3

Download de brochure voor meer informatie over het programma, onderwerpen, docenten, deelnemersprofiel, toelatingseisen en praktische informatie. Haal je MBA in 1,5 jaar of volg de ze modulair in je eigen tempo. Wil je meer weten over de modulaire mogelijkheden? Plan je adviesgesprek in

 

De weg naar duurzaam leiderschap
Duurzaamheid is een steeds belangrijker wordend vraagstuk en de wereld heeft behoefte aan leiders met lef om hierin vooruitgang te stimuleren. Het leiding geven aan organisaties vanuit een andere visie is onze uitdaging. 

MBA Leadership in Sustainability
De ingrediënten van onze MBA zijn: meten, verdiepen & verbreden, oefenen en herhalen. Door het data-driven leiderschapstraject en een internationaal erkend duurzaamheids-framework leer je je positie kennen binnen het snel veranderende speelveld. In de MBA krijg je alle handvatten om door kennis en vaardigheden actie te stimuleren en impact te creëren op vier niveaus; me, we, work en world.

Specialisatie
Naast een stevige kennisbasis van bedrijfskundige vakken, biedt de MBA Leadership in Sustainability een specialisatie voor compliance en management  in de zorg. In deze specialisatie van deze NVAO-geaccrediteerde MBA ligt de nadruk op een praktijkgerichte en praktische opzet, waarbij steeds wordt ingespeeld op actuele zorg of compliance -onderwerpen. De scherpe focus op duurzaamheid en leiderschap binnen jouw specialisatie maakt onze MBA Leadership in Sustainability uniek.


Met de deeltijd MBA Leadership in Sustainability ga je de uitdaging aan. Download de brochure voor meer informatie.

Haal je MBA in 1,5 jaar of volg de ze modulair in je eigen tempo. Wil je meer weten over de modulaire mogelijkheden? Neem contact op.

 

Kijk jij al verder dan je eigen organisatie? Een succesvolle reis maakt je niet alleen. Om echt impact te realiseren zal je buiten je eigen sector moeten treden om de cross-over te kunnen maken. We leven in één wereld met collectieve uitdagingen die om gemeenschappelijke oplossingen vragen.

Deelnemers aan deze deeltijd MBA hebben gemeen dat zij allemaal professionals zijn die op zoek zijn naar een verdieping van hun professionele kennis én persoonlijke impact. De MBA-deelnemer is ambitieus en is bereid om kritisch naar zichzelf te kijken. 

De opleiding hecht er grote waarde aan dat de deelnemer leert handelen vanuit een breed perspectief, samenwerkend in een multidisciplinair netwerk. Hiertoe streven we naar groepen met deelnemers uit verschillende sectoren, en in verschillende fasen van hun professionele ontwikkeling.

 

Deelnemers
3 deelnemers vertellen waarom zij hebben gekozen voor déze MBA:

 

Apotheker Ivan Sindhunata

 

 

Fysiotherapeut & ondernemer Daniël Buth

 

Arts geriatrie Julissa Cruz Gomez

Modulair en goed te combineren met werk
In 1,5 jaar met slechts 40 fysieke collegedagen haal je niet alleen je MBA titel maar ook een internationaal erkend masterdiploma. Deze MBA is ook modulair te volgen. Bekijk de losse modules hieronder.

Module Leadership: Making a difference - bekijk module
Lead with impact, 360° feedback assessment | B Lab-waarde Workers

 

Module Customer Journey - bekijk module
Entrepreneurship, innovation, business models | B Lab-waarde Customers

 

Module Mission & Vision: Leadership Lab (1) - bekijk module
Strategy, identity, branding | B Lab-waarde Community

 

Module International Business - bekijk module
Innovation & social return, business development | B Lab-waarde Community

 

Module Governance & Finance: Leadership Lab (2) - bekijk module
Organizational design & processes, finance & control | B Lab-waarde Governance

 

Module EU Market - bekijk module
Institutions, European market, public affairs, law & IT, The European Green Deal | B Lab-waarde Environment

 

Module Change & Impact: Leadership Lab (3) - bekijk module
Organizational dynamics, change management, 360° feedback hermeting | B Lab-waarde Environment

 

Leiderschap in de MBA Leadership in Sustainability

De 360 graden feedback assessment van Zenger Folkman, door o.a. Harvard University geroemd als één van de meest solide leiderschapsontwikkelmethodes ter wereld, biedt krachtige inzichten voor doelgerichte persoonlijke ontwikkeling, gebaseerd op jarenlang onderzoek onder succesvolle leiders. Deze wereldwijde leiderschapsdatabase en statistische analyse met logische verklaringen en uitvoerbare toepassing helpt je als leider, samen met je organisatie de reis te maken naar duurzaam leiderschap met impact.

 

Duurzaamheid in de MBA Leadership in Sustainability

In het MBA-programma wordt gebruik gemaakt van het internationale framework van B Lab “Business as a force for good”. De waarden: “workers, customers, community, governance en environment” komen hierbij aan bod. Je leert hoe deze zich tot de vier niveaus me, we, work en world verhouden. Ook doorloop je in sustainable trials bewezen succesverhalen van duurzame ondernemingen en kom je voor dezelfde keuzes te staan als de key stakeholders. Deze ervaringen neem je mee naar je eigen praktijk. 

 

Daag jezelf uit in onze Leadership Labs
In onze Leadership Labs bieden wij uitdagende en realistische casussen waarin je het geleerde in de praktijk kunt brengen door te oefenen en continu uitgedaagd te worden door gerenommeerde academici, praktijkexperts én je mede-deelnemers uit verschillende branches en disciplines. Deze interactie leidt tot onmiddellijk toepasbare inzichten voor je eigen LeadershipCase in jouw organisatie. De twee buitenlandse reizen, naar Zuid-Afrika en Brussel, zetten het geleerde in internationaal perspectief.

 

Specialisatie

Aan onze MBA is een team van topdocenten uit de praktijk betrokken, elk met een eigen specialisme. Zij bieden intensieve begeleiding bij studie, onderzoek én thesis.

Dit betekent het volgende voor de MBA met specialisatie:

 • LeadershipCase wordt volledig gericht op de eigen praktijk van jouw specialisatie
 • Drie Sustainable Trials worden ingericht voor de MBA met specialisatie
 • Thesis wordt volledig gericht op de eigen praktijk van jouw specialisatie

 

De MBA wordt ook op maat aangeboden. Bij interesse voor een groep van minimaal 15 deelnemers kunnen wij de opleiding aanbieden gericht op jouw organisatie, branche of beroepsgroep.

 

Het programma bestaat uit 7 modules waar leiderschap en duurzaamheid volledig bij geïntegreerd zijn. Voor meer vragen over inhoud en literatuur of onze visie op leiderschap?  Neem contact op met ons opleidingsteam! 

 

Academica voorziet haar studenten graag van wetenschappelijke artikelen doormiddel van het platform EBSCO. De toegang is kostenloos zolang je bij Academica studeert.

Bij Academica streven we naar “een beter leven door beter onderwijs, transparant bestuur en leiderschap en een focus op duurzaamheid”. Onze geaccrediteerde MBA Leadership in Sustainability biedt een unieke combinatie van leiderschap en duurzaamheid, met twee praktische eindopdrachten die je direct kunt toepassen in je professionele omgeving. Hierdoor kan je de nieuw verworven kennis en vaardigheden effectief inzetten en meteen een verschil maken binnen jouw organisaties. De nadruk op duurzaamheid binnen deze eindopdrachten stelt onze studenten in staat om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die zowel economische als maatschappelijke waarde genereren.

 

Na het behalen van je diploma word je onderdeel van ons waardevolle alumni netwerk, met exclusieve toegang tot inspirerende evenementen. Met onze B Corp-certificering maken we deel uit van een groot netwerk van bedrijven die 'doing business as a force for good' hoog in het vaandel hebben staan. Zo verbinden we ons ertoe om een positieve impact te creëren, niet alleen voor onze studenten maar ook voor de bredere samenleving. Gezamenlijk kunnen wij kennis, duurzaamheid, en leiderschap omarmen, en zo de wereld veranderen, stap voor stap.

 

Wat is de tijdsbesteding?
De volledige opleidingsduur is 1,5 jaar, verdeeld over 7 modules. Ons deeltijdprogramma is zo ontworpen dat het goed te combineren is met werk en privé. We hebben zorgvuldig gewerkt aan het programma, waarbij elke module gemiddeld 7 weken duurt. Tijdens deze periode zijn er 2 fysieke lessen per twee weken, gepland op donderdagmiddag en avond, en vrijdag. Dit geeft je de mogelijkheid om je studie te richten op deze specifieke dagen. Tijdens de zelfstudieperiodes kun je je tijd flexibel indelen om aan opdrachten te werken, waardoor je de flexibiliteit hebt om je studie aan te passen aan je persoonlijke schema.

 

Word de opleiding ook in het engels gegeven?

Ja, de opleiding is ook in het Engels beschikbaar. Het programma wordt één keer per jaar in het Engels gestart, waardoor internationale studenten of degenen die de voorkeur geven aan Engels als instructietaal, kunnen deelnemen aan de opleiding. Deze tweetalige aanpak biedt een bredere toegankelijkheid en diversiteit aan studenten die geïnteresseerd zijn in het volgen van de opleiding.

 

Wat vind ik in de online leeromgeving MyAcademica?

In de online leeromgeving MyAcademica is de hele opleiding overzichtelijk weergegeven. Je vindt er alle studiematerialen en -informatie, verdiepende kennis, mogelijkheden voor het inleveren van opdrachten en de agenda’s van de studiebijeenkomsten. Je kunt er contact opnemen met docenten en samenwerken met medestudenten. Je kunt dus naast de geplande bijeenkomsten studeren waar en wanneer het u uitkomt en u heeft altijd zicht op uw voortgang en ontwikkeling.

 

Wat voor graad mag ik dragen na afronding van de MBA?
Als je de opleiding met goed gevolg afrondt, ontvang je het wettelijk erkend diploma ‘Master of Business Administration (MBA)’. Je mag dan de internationaal erkende graad MBA voeren. 

 

Kan ik me inschrijven voor de MBA als ik geen HBO-opleiding heb afgerond?

Ja, je kunt je nog steeds inschrijven voor de MBA, zelfs als je geen HBO-opleiding hebt afgerond. Het EVC-traject (Erkennen van Verworven Competenties) is een waardevolle mogelijkheid voor mensen die relevante ervaring hebben opgedaan, maar geen formele diploma's of certificaten hebben behaald. Binnen dit traject wordt jouw bestaande kennis en kunde beoordeeld en officieel erkend. Dit proces omvat het in kaart brengen en evalueren van je competenties, vaardigheden en ervaringen om te zien of ze aansluiten bij de leerdoelen en vereisten van de MBA-opleiding.

 

Wat wordt er van mij verwacht?
We verwachten van onze deelnemers een constructieve houding en eigenaarschap. De lat ligt hoog. Ons onderwijs is een prettige manier van leren, maar vraagt veel van deelnemers: doorzettingsvermogen, onderzoek, inzicht en reflectie. Alle kwaliteiten die van een gewone leider een excellente leider maken.

Nader te bepalen

Locatie
De bijeenkomsten vinden plaatsen op onze locatie in Amsterdam, nabij het Rijksmuseum. Het adres van Academica is Weteringschans 28, 1017 SG. Wij zijn zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar. 

 

InCompany
Data & locatie voor InCompany studiedagen worden over in overleg ingepland. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Bereikbaarheid Academica
Openbaar vervoer
Plan je reis naar Academica via 9292 of NS.

 

Vanaf Amsterdam Centraal en Amsterdam Zuid zijn we het snelst bereikbaar met metro 52. Na het uitstappen bij metrostation Vijzelgracht is het nog enkele minuten lopen naar Academica.

 

 • Vanaf Amsterdam Centraal: metro 52 richting Zuid. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit.
 • Vanaf Amsterdam Zuid: metro 52 richting Noord. Uitstappen bij metrostation Vijzelgracht, uitgang Weteringcircuit.

 

Auto
Plan je reis naar Academica via Google Maps. In de omgeving zijn er bewaakte parkeergarages. Voordelig parkeren is mogelijk op P+R locaties, waarna de reis kan worden voortgezet met het openbaar vervoer. Wij adviseren de P&R RAI of P&R Noord. Metro 52 brengt je vanaf beide P&Rs naar de halte Vijzelgracht. Academica ligt op enkele minuten lopen van metrostation Vijzelgracht.

Kijk voor meer informatie over kosten en mogelijkheden op de website van de RAI.

 

 • Minimaal afgeronde hbo opleiding
 • Ten minste 3 jaar werkervaring in een leidinggevende functie
 • Geschikte leerwerkplek

 

Als je aan de opleidingseisen voldoet, word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Aan de hand hiervan wordt je toegelaten. 

In dit gesprek wordt je aanmelding, ambities en visie op leiderschap en duurzaamheid besproken. 

De investering voor het MBA programma bedraagt €39.500 per persoon. Dit bedrag is vrijgesteld van BTW. De genoemde investering is exclusief arrangementskosten van cq. € 852,50 ex 9% BTW. (o.a. koffie/thee/lunch/diner) 

 

*Let op: de deelnemer is zelf verantwoordelijk voor de reis- en verblijfkosten voor de buitenlandreizen die onderdeel zijn van het MBA programma.  De indicatie van de reis- en verblijfkosten voor de buitenlandreizen is tussen de €1.200 en €1.500.  Als gevolg van (onvoorziene) omstandigheden kan het programma afwijken, hetgeen invloed kan hebben op de daadwerkelijke kosten.

 

Deze MBA is ook modulair te volgen. Wil je meer weten over de mogelijkheden en kosten van de modules? Neem contact op.

 

Deze opleiding is geaccrediteerd door de NVAO. Dit betekent dat je na inschrijving in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet. Kijk voor meer informatie op de website van DUO.


Vanaf 1 juli is het mogelijk om STAP-budget aan te vragen voor meerjarige scholing die vallen onder de OCW-erkenning en die langer dan 12 maanden duren. Meer informatie kun je hier vinden. 


Voor vragen over kosten en financiering, neem contact op met het opleidingsteam. Zij helpen je graag met je aanvraag. 

Meld je eenvoudig en veilig aan in enkele minuten. Om je inschrijving succesvol te laten verlopen hebben we een aantal gegevens nodig. Na het klikken op onderstaande inschrijfknop kun je in 3 stappen je inschrijving voltooien.

Stap 1: Vul je contactgegevens in. Zo weten we wie je bent en hoe we je kunnen bereiken.
Stap 2: Vul de gegevens in die we nodig hebben voor het opstellen van een studieovereenkomst en het maken van jouw diploma of certificaat.
Stap 3: Controleer de gegevens en bevestig je inschrijving.

Na afronding van je inschrijving ontvang je binnen enkele minuten je studieovereenkomst op het door jou opgegeven e-mailadres. Bewaar deze goed.

We nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met je op om je te verwelkomen bij Academica en uit te leggen wat je kan verwachten. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Vrijblijvend adviesgesprek?

Eerder bekeken opleidingen

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam