Skip to content
Terug naar overzicht

Schoolleiders willen zij-instromende directeuren met expertise

Het Schoolleidersregister PO onderzocht welke kwaliteiten schoolleiders verwachten van hun directeur.
Academica
Auteur Academica
Laatst gewijzigd 15 maart 2024
Twitter LinkedIn

Dit onderzoek is uitgevoerd onder 430 schoolleiders in het primair onderwijs, die geregistreerd staan in het schoolleidersregister. Zij moesten hierbij vragen beantwoorden over welke onderwijsinhoudelijk, (vak)didactische en pedagogische expertises zij-instromende schooldirecteuren dienen te beschikken om goed te functioneren in hun rol.


Uit het onderzoek kwam naar voren dat schoolleiders veel waarde hechten aan zij-instromende schooldirecteuren, die beschikken over kennis rondom onderwijsverbetering. Daarnaast dienen schooldirecteuren te beschikken over de expertise om goed visiegericht te werken en leiding te geven aan onderwijskwaliteit. Voor het volledige artikel, download het onderzoeksrapport op de website van Schoolregister PO.

 

Ben jij een (zij-instromende) schoolleider of -directeur, die de expertise op bovenstaande punten wil uitbreiden? De schoolleidersopleiding van Academica omvat deze onderwerpen en helpt om nog vakkundiger te worden binnen jouw expertise. Via onderstaande button vind je meer informatie over de schoolleidersopleiding en kun je je meteen aanmelden.

 

 

Eerder bekeken opleidingen

Contact

Ben je aan het oriënteren op een opleiding, studeer je al bij Academica of heb je een andere vraag? Wij helpen je graag verder.

Stuur een mail
We streven ernaar jouw mail binnen 48 uur te beantwoorden

info@academica-group.com

Bel ons
Op werkdagen tussen 08:30 en 17:30
020-5217400

contact-afbeelding-gebouw

Bezoek ons

Weteringschans 28
1017 SG Amsterdam